Spitalul de Boli Infecţioase, dat în judecată de o asistentă medicală, taxată în cazul morţii unui bolnav

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Frăţilă (foto dreapta) a murit în spital, după ce a fost tratat de TBC.
Sorin Ovidiu Frăţilă (foto dreapta) a murit în spital, după ce a fost tratat de TBC.

Monica Gingă, asistentă medicală la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, a acţionat în instanţă unitatea medicală după ce a fost sancţionată în cazul morţii unui bolnav.

Monica Gingă a dat în judecată spitalul pentru sancţiunea de 10% din salariu, timp de o lună, pe care conducerea instituţiei i-a dat-o în cazul morţii unui tânăr tratat de TBC. Soţul asistentei medicale a apus că demersul a fost făcut în această lună. "A primit sancţiunea pe 30 noiembrie. Luna aceasta a a acţionat spitalul în instanţă. Când o să primesc hârtia cu sancţiunea, şi eu o să fac acelaşi lucru. Nu mi se pare normal să primesc aceeaşi sancţiune ca medicul care l-a tratat pe bolnav", a spus doctorul Paul Gingă, care este şi şeful Secţiei Pneumologie I la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova.

Cei doi angajaţi ai unităţii au fost sancţionaţi, alături de alţi trei colegi, în cazul unui tânăr de 31 de ani, din Galicea Mare, care a murit în acest an după ce a fost tratat de tuberculoză la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla ce mai spune medicul Gingă despre aceste măsuri.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite