Profesor de sport din Craiova, fost top model, reținut pentru proxenetism. „Auzisem că pe vremuri a fost pește, dar ziceam ca e lumea rea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul preda educația fizică la Liceul de Artă din Craiova. Victimele nu ar fi eleve. Patru tinere au reclamat ca au fost duse in străinătate de profesor să se prostitueze. În decurs de 4 ani, cadrul didactic și-ar fi rotunjit veniturile cu 70.000 de euro.

Cosmin Constantin Mercea, profesor de sport Liceul de Artă Craiova FOTO/Facebook
Cosmin Constantin Mercea, profesor de sport Liceul de Artă Craiova FOTO/Facebook

Profesorul de sport Constantin Marcea, în vârstă de 35 de ani, era în vizorul polițiștilor de mai mult timp. Asta după ce o tânără a reclamat că a fost dusă în străinătate de un profesor și, lunar era obligată de acesta să-i trimită sume importante de bani. Împotriva aceluiași profesor au mai fost formulate alte 3 plângeri.

"Bărbatul este bănuit că în perioada 2013 – 2017, folosindu-se de metoda „lover boy” şi speculând starea de vulnerabilitate a patru femei din județul Dolj, le-ar fi determinat pe acestea să practice prostituția în Germania, Italia şi Norvegia, sumele de bani astfel obținute, aproximativ 70.000 de euro, fiind însușite de bărbat", se arată într-un comunicat de presă.

După ce anchetatorii au reușit să strângă dovezile necesare, profesorul a fost reținut.

"În dimineața zilei de 03 mai a.c., cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dolj, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința bărbatului, în municipiul Craiova, ocazie cu care au fost ridicate mai multe mijloace de probă, bărbatul fiind condus la audieri", au declarat reprezentanții IPJ Dolj.

Ce spun colegii profesorului

Vestea că profesorul de sport a fost reținut pentru proxenetism a căzut ca un trăsnet la Liceul de Artă din Craiova. "Nu ne vine să credem. Sincer, la un moment dat, a circulat un zvon. Auzisem că pe vremuri a fost pește, dar ziceam ca e lumea rea. Nu am crezut. Ne-am gândit că zice lumea așa pentru că înainte el a fost și top model...Cu elevii se purta bine. Nu au fost probleme din acest punct de vedere", au declarat mai mulți colegi ai profesorului de sport.

Cosmin Constantin Mercea a fost reținut pe bărbat, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism în formă continuată, fiind introdus în Centrul de Reținere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Dolj.

În cursul zilei de 04 mai a.c., profesorul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea dispuneri unei măsuri preventive.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite