Profesorii din Craiova cer ca Educația să fie plătită. „Vom bloca Evaluarea Națională și Bacalaureatul“

0
Publicat:

Aproape 150 de profesori din Craiova au plecat miercuri dimineața spre București pentru a participa la protestul organizat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”.

FOTO/ Ana Popescu
FOTO/ Ana Popescu

Profesorii din Craiova au plecat îmbarcați în două autocare, dar și în multe mașini personale.  Dascălii au declarat că merg la București să tragă ultimul semnal de alarmă.

"Am ajuns la capătul puterilor. Avem salarii mizerabile, nu avem cu ce să ne desfășurăm activitatea la clasă, suntem umiliți și ignorați. Știm că mulți nu cred că vom face pasul de a declanșa greva generală, dar îl vom face dacă nu se încep imediat negocierile. Vom bloca Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Suntem hotărâți!:, au declarat cei mai mulți dintre profesorii craioveni. 

"Sperăm ca Educația să fie plătită în România. Oamenii nu mai vor să lucreze în învățământ pentru că salariile sunt mizere. Gândiți-vă că un debutant când vine în sistem are între 2600 - 2800 de lei salariu, cu tot cu norma de hrană. Cine să mai vină în Învățământ? Sper să fim urgent chemați la negocieri pentru că nu se mai poate. Nu ne dorim o grevă generală, dar dacă vom fi în continuare ignorați nu vom ezita să intrăm în grevă generală pe data de 22 mai. Oamenii nu mai pot! Ne gândim la copii, pentru noi copiii au fost mereu pe primul loc, dar nu se mai poate. Vom intra în grevă generală cu orice risc dacă nu se vor găsi soluții urgente pentru învățământul din România", a declarat  Bogdan Manea, președinte Sindicatul F.S.L.I. Dolj.

Sindicaliștii din Învățământ au precizat că acțiunea urmărește să atragă atenția asupra tuturor problemelor cu care se confruntă sistemul de învățământ românesc.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite