Cum și ce ar trebui să predea profesorii în școli. Dezbatere cu fostul ministru al Educației Mircea Miclea

0
Publicat:

Dezbaterea organizată la Galați va avea ca punct central elementele pe care trebuie să se bazeze actul predării, depășind cadrul rigid al transmiterii informațiilor la cursuri și trecând peste datele de multe ori seci pe care elevii le primesc la ore.

Mircea Miclea, fost ministru al Educației FOTO arhivă Adevărul
Mircea Miclea, fost ministru al Educației FOTO arhivă Adevărul

Joi, 11 mai a.c., de la ora 11.00, Casa Corpului Didactic găzduiește dezbaterea cu tema „Ce predăm când predăm – Despre școala în care educăm, nu instruim”.

Dezbaterea are ca temă componentele pe care ar trebui să se bazeze actul predării pentru a acoperi cât mai multe dintre fațetele procesului complex de formare a elevilor, dincolo de informațiile seci legate de tema orei de curs.

Evenimentul este organizat în parteneriat DATAWARE Consulting, în cadrul proiectului „Inovație printr-o soluție personalizată de e-learning în cadrul clusterului IT&C Dunărea de Jos”.

„Scopul dezbaterii organizate la Galați este de a oferi o imagine cuprinzătoare a actului didactic văzut în întreaga sa complexitate, ca vector pentru valorile pe care vrem să le insuflăm în clasă, transmițător de cunoaștere, cadru participativ care ne permite să formăm abilități, sursă de bune practici de învățare care să îi ajute pe elevii noștri să își formeze deprinderi pe care să le folosească mult timp după ce au părăsit băncile școlii”, precizează organizatorii evenimentului.

Dezbaterea este găzduită de Casa Corpului Didactic Galați (str. Gării nr. 35). Dezbaterea îl are ca invitat pe profesorul Mircea Miclea, în vreme ce gazdă și moderator va fi profesorul Doru Căstăian.

Fost ministru al Educației și formator în psihoterapie

Mircea Miclea este profesor universitar la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și coordonator de doctorat la școala doctorală de Științe Cognitive Aplicate. Profesorul Miclea este psiholog principal cu experiență vastă de practician și formator în psihoterapie.

Este directorul Cognitrom,  centru de cercetare-dezvoltare în domeniul psihologiei, unde a coordonat dezvoltarea mai multor platforme inovatoare de evaluare și intervenție psihologică computerizată pentru copii, adolescenți și adulți utilizate la nivel național, în instituții publice și private.

Este autor și coautor a numeroase lucrări științifice publicate în jurnale naționale și internaționale și membru fondator al jurnalului științific „Cognition, Brain, Behavior: An Interdisciplinary Journal”. A fost Ministru al Educației și Cercetării și a elaborat mai multe strategii și rapoarte naționale în domeniul educației.

Profesor Merito, traducător și publicist

Doru Căstăian predă științe socio-umane la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” și la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați. Este profesor asociat de gândire critică și bioetică la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și formator pedagogic.

Este, de asemenea, traducător, publicist, animator cultural. În 2018 a primit titlul de Profesor MERITO. Publică texte despre educație pe diferite platforme: contributors.robookhub.roscrisulfacebine.roedupedu.rorepublica.rosucitoruldeminti.ro

Este membru fondator al asociațiilor „Galați, orașul meu” și „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite