Poştaşii din Craiova se tem că virusul din China ar putea veni... la colet. Cer statului să-i protejeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coletele au fost descoperite in containerul cu destinaţia Ungaria

Angajaţii Poştei Române cer să fie dotaţi cu măşti şi mănuşi de protecţie. Liderii de sindicat au solicitat conducerii operatorului naţional de servicii poştale şi servicii de curierat rapid să se ia de urgenţă măsuri speciale. La Craiova, zilnic ajung din China sute de colete.

Poştaşii din Craiova spun că zilnic manevrează coletele sosite direct din China şi se tem că s-ar putea oricând îmbolnăvi.

"Virusul ăsta a ucis sute de oameni. Noi suntem într-un real pericol şi e normal să cerem statului român să ne protejeze. Nu ştiţi cu ce teamă atingem aceste colete", a declarat Marian Bălă, unul dintre poştaşii craioveni care lucrează la un oficiu poştale din Dolj.

Liderii de sindicat au reacţionat şi ei. "Deja au fost solicitate şefilor măsuri de protecţie pentru toţi angajaţii şi avem promisiuni că în cel mai scurt timp problema va fi rezolvată", a declarat Titi Roman, lider Sindicatul Lucrătorilor Poştali Dolj.

Infecţia cu coronavirus se transmite pe cale aeriană, adică inhalarea particulelor infectate din tusea sau strănutul unei persoane infectate, sau prin contactul cu o suprafaţă contaminată şi atingerea nasului, gurii sau a ochilor cu mâinile murdare.

Până la ora actuală, peste 420 de persoane au murit din cauza coronavirsului din China.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite