Pompierii în inspecţie pentru a vedea dacă localurile respectă normele anti-incendiare. Patronii au închis pub-urile de frica controalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedia de la Club Colectiv a mobilizat autorităţile, iar aseară autprităţile au mers în inspecţie în localurile din centrul Craiovei. Pompierii au vrut să vadă dacă sunt respectate normele anti-incendiare.



Localurilor care se afla în subsol cu o suprafaţă nu mai mare de 750 de metri pătraţi ar trebui să aibă patru ieşiri de siguranţă şi cel puţin patru stingătoare. Majoritatea pub-urilor din Craiova au închis unitatea de frica controalelor. „Le-au închis de frică pentru că nu sunt în regulă. Am avut surpriza nu plăcută să constatăm că există aceste plăcuţe cu închis pe mai multe din uşile pub-urilor“, a spus Simona Moise, subprefect judeţul Dolj.

Oamenii au declarat că majoritatea localurilor din Craiova nu respect normele impuse de lege, iar din această cauză au închis unitatea. „Trebuia să se întâmple o tragedie ca să se facă controale în toată ţara. Nu mi se prae normal să moară zeci de tineri, iar autorităţile acum să facem inspecţii. Au închis majoritatea pentru că nu sunt în regulă“, a spus un craiovean.

Incendiul din Clubul Colectiv a fost soldat cu 32 de morţi şi peste 180 de răniţi, din care 133 sunt încă spitalizaţi, mai mult de 80 dintre ei fiind în stare critică şi gravă.
 
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite