O reţea specializată în producerea de whiskey contrafăcut a fost anihilată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Arhiva
Foto:Arhiva

În această dimineaţă au avut loc şase percheziţii domiciliare în Bucureşti, comuna doljeană Valea Stanciului şi Craiova. Oamenii legii au pus mâna pe o reţea specializată în producerea de whiskey contrafăcut.

Poliţiştii au descoperit în Bucureşti un laborator clandestin pentru producerea băuturii spirtoase. În judeţul Dolj, în locuinţa unui bărbat, au fost găsite şi ridicate  peste o sută de sticle pline cu whiskey contrafăcute „După fabricarea şi imbutelierea în Bucureşti, sticlele de băuturi spirtoase erau distribuite şi comercializate în mai multe judeţe. În Dolj, în locuinţa unui suspect au fost descoperite peste 100 de sticle de whiskey contrafăcut.Acestea erau comercializate pe piaţa neagră de unde erau distribuite la diverse persoane fizice la preţ mic pentru petreceri de noapte şi chiar pentru nunţi sau botezuri", a declarat Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în urma descinderilor şi vor fi prezentaţi la Tribunalul Dolj cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor Dolj, au stabilit că peste 1500 de sticle de whisky contrafăcut au ajuns la consumatori în ultimele şase luni. Oamenii legii au găsit în laboratorul clandestin 450 sticle goale de whisky pregătite pentru îmbuteliere, 73  de sticle whisky îmbuteliate, cantități mari de coloranţi, esenţe şi alte ingrediente folosite la prepararea clandestină a băuturilor alcoolice.

În comuna Valea Stanciului, au fost descoperite 126 sticle cu whisky.

Persoanele reţinute sunt acuzate de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrafacerea de produse, falsificarea de alimente și alte produse precum și producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite