Magistraţii Judecătoriei Craiova au scăpat un tânăr de puşcărie. În aceeaşi zi un complet de judecată l-a eliberat din arest, iar altul i-a prelungit mandatul de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost arestat anul trecut pentru ucidere din culpă, însă cu ajutorul magistraţilor craioveni a fost eliberat
Bărbatul a fost arestat anul trecut pentru ucidere din culpă, însă cu ajutorul magistraţilor craioveni a fost eliberat

Marius Soreanu, în vârstă de 22 de ani, din comuna doljeană Gherceşti, student la Facultatea de Teologie, a lovit cu maşina anul trecut în luna decembrie un bărbat şi a fugit de la locul accidentului. Victima a decedat, iar tânărul a fost arestat. Cu ajutorul magistraţilor Judecătoriei Craiova, şoferul a fost eliberat pe data de 1 februarie.

Magistraţii Judecătoriei Craiova i-au admis pe data de 31 ianuarie cererea de eliberare sub control judiciar lui Marius Soreanu. Culmea în aceeaşi zi, un alt complet al Judecătoriei Craiova i-a prelungit studentului la Teologie arestarea preventivă cu 30 de zile. 

Ambele decizii au fost atacate cu recurs joi, iar vineri Tribunalul Dolj a respins cererea Parchetului împotriva deciziei de eliberare, iar studentul tânărul a părăsit pe data de 1 februarie arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  Dolj. 

Magistraţii Judecătoriei Craiova au postat pe sait ambele soluţii:

Completul P1 al Judecătoriei Craiova a dispus, pe 31 ianuarie a.c., "punerea în libertate provizorie a inculpatului Soreanu Marius de sub puterea mandatului de arestare nr. 127/13.12.2012 emis în baza încheierii din Camera de Consiliu nr. 183/13.12.2012 a Tribunalului Dolj".

Completul PA2 al Judecătoriei Craiova a avut de judecat cererea procurorilor de prelungire a duratei arestării preventive în cazul lui Marius Soreanu. Astfel, în dosarul 2880/215/2013, privind prelungirea duratei arestării preventive dispuse în cursul urmăririi penale, judecătorii au dispus "prelungirea măsurii de arest preventiv a inculpatului Soreanu Marius, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr. 127 din 13.12.2012 emis de Tribunalul Dolj în baza încheierii nr. 183 din 13.12.2012 a aceleiaşi instanţe".

Reprezentanţii Curţii de Apel Craiova, care au în subordine Judecătoria Craiova, au declarat că nu înţeleg cum instanţa a luat două hotărâri diferite în acest caz.’’Tribunalul Dolj va constata că recursul a rămas fără obiect. Odată pus în liberate printr-o hotărâre definitivă, inculpatul poate fi reîncercerat numai pentru comiterea altor fapte”, a declarat judecătorul Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova. 

Marius Soreanu este acuzat de săvîrşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, după ce a lovit cu maşina un bărbat din comuna Gherceşti. Victima a decedat la scurt timp din cauza leziunilor suferite. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite