Încă un aparat de radiologie de la Spitalul Judeţean din Craiova a intrat la apă: "Tratăm bolnavii cu rugăciuni şi îi batem pe umăr, să-i încurajăm"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavii vin şi pleacă de la spital, fără să facă o radiografie.
Bolnavii vin şi pleacă de la spital, fără să facă o radiografie.

Doar unul din cele şase aparate de radiologie de la cel mai mare spital din Oltenia mai funcţionează. Trei dintre aparate s-au blocat joi noaptea, unul este defect de o săptămână şi încă unul s-a oprit ieri.

Doctorii şi pacienţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova sunt disperaţi după ce încă un aparat de radiologie s-a blocat.

Află de AICI cum s-a desfăşurat activitatea medicală în Craiova, fără aparatură:

Operaţii după ochi şi diagnostice de mântuială, la cel mai mare spital din Oltenia

Medicii au intrat în panică, au întocmit nenumărate referate către conducerea unităţii, solicitând să rezolve problema, însă fără rezultat. Contactaţi de reporterii Adevărul, reprezentanţii de la SJU au spus că astăzi va ajunge la spital firma de service, care va face revizia, iar în următoarele zile activitatea va fi reluată. Ieri însă s-a produs o altă defectare, la un aparat în care medicii îşi puseseră toate speranţele. În spitalul care deserveşte cinci regiuni ale Olteniei, a mai rămas un singur aparat de radiologie în stare de funcţionare.

"Nu avem fonduri să cumpărăm aparate noi"

Doctorii au renunţat să facă radiografii înainte de a băga pacienţii în sala de operaţii, cei de la Urgenţe selecetează cazurile pe care să le trimită la radiologie şi pun diagnostice fără investigaţiile complete, iar bolnavii se roagă să plece acasă teferi. "Tratăm bolnavii cu rugăciuni, nu se poate ca un medic să lucreze în aceste condiţii.  Dacă un pacient ajunge la spital, nu putem decât să-l încurajăm, să-l batem pe umăr şi să îi urăm să se facă bine", a declarat dr. Doru Dobrescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, filiala Dolj. Conducerea de la SJU spune că problemele cu aparatura sunt vechi şi că vor încerca să găsească soluţii, în acest sens. "Nu avem fonduri să cumpărăm aparate noi", a afirmat, pentru Adevărul, dr. Dan Tarniţă, directorul medical al Spitalului Nr. 1 din Craiova.  Un aparat de radiologie costă între 250.000 - 300.000 de euro.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite