Grindina a distrus culturile din mai multe localităţi din Dolj. În comuna Amărăştii de Jos pe o rază de 20 de kilometri nu a mai rămas nimic în picioare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grindina a distrus grădinile din mai multe localităţi din Dolj
Grindina a distrus grădinile din mai multe localităţi din Dolj

Culturile din mai multe localităţi din judeţul Dolj au fost distruse din cauza grindinii. Oamenii au declarat că pe o rază de 20 de kilometri nu a mai rămas absolut nimic în picioare.

Grădinile au fost acoperite ca în plină iarnă cu un strat gros de grindină, iar ceapa şi ridichile au fost distruse în totalitate. Oamenii din comuna doljeană Amărăştii de Jos au precizat că legumele au îngheţat imediat. 

„Gheaţa a fost de un lat de palmă şi a distrus culturile pe o rază de 20 de kilometri. Nu am mai văzut aşa ceva de mai bine de 30 de ani. Este de nedescris ce s-a întâmplat. A dat cu piatră, iar de frică ne-am ascuns prin pod, prin magazine, prin şofru. Era plin de apă peste tot, iar maşinile nu au mai putut circula. Chiar nu ştiu cum o să ne putem descurca de acum înainte. Este dezastru“, a povestit un localnic din comuna doljeană Amărăşrii de Jos.

VIDEO

Grindina a provocat dezastru în judeţul Dolj

Oamenii din comuna doljeană Amărăştii de Jos au precizat că în câmp situaţia este şi mai dezastruoasă: culturile de cereale sunt compromise. „Dezastru aproape total, cultura de grâu şi orz compromisă aproape în totalitate, de 100%, şi porumbul şi floarea, iar la fel de 100%, deci toata zona de 500-600 de hectare, pe o rază de 15-20 de kilometri nu a rămas absolut nimic în picioare“, a spus inginerul agronom din comuna doljeană Amărăştii de Jos, Victor Begu.

Localităţile afectate de grindină în judeţul Dolj sunt: Amărăşti de Jos, Leu, Celaru şi Dobreşti.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite