FOTO VIDEO Elevii unei şcoli din Dolj nu au toaletă în curte. Grupul sanitar a costat o avere, însă a fost construit peste stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toaleta a fost construită la 100 de metri de instituţia de învăţământ
Toaleta a fost construită la 100 de metri de instituţia de învăţământ

Elevii şcolii general din comuna Izvoare, din judeţul Dolj, sunt nevoiţi să traverseze strada de fiecare dată când au nevoie la toaletă. Grupul sanitar a fost construit la 100 de metri de clădire în care copiii îşi desfăşoară cursurile.

Conducerea şcolii generale din comuna Izvoare a cerut primăriei bani pentru construcţia unui grup sanitar. A primit suma de 170.000 de lei, însă toaleta a fost construită nu în curtea insitituţiei de învăţământ, ci pe partea cealaltă a străzi. Primarul localităţii recunoaşte că investiţia este prea mare, dar susţine că nu a avut ce să facă. „Aşa a fost proiectul făcut atunci. Toaleta nu are fosă septică şi nici chiuvete“, a spus Virgil Fugu, primarul comunei Izvoare.

VIDEO  

Primarul localităţii a mai declarat că a existat o toaletă în curtea instituţiei de învăţământ, însă porţiunea de teren a fost revendicată de un vecin în instanţă. Bărbatul a avut câştig de cauză şi a intrat în posesia terenului respectiv.   

Elevii şi profesorii sunt nevoiţi să traverseze strada ori de câte ori au nevoie la toaletă. „Trebuie să fim foarte atenţi când mergem la toaletă. Trec maşini pe stradă şi ne pot lovi“, a spus un elev.

Conducerea şcolii general din comuna Izvoare a precizt că elevii sunt însoţiţi de fiecare dată când vor să meargă la toaletă.„Trebuie să facem ceva. Este foarte grav, iar din punctul meu de vedere este şi inadmisibil. Copiii sunt în pericol când trec strada pentru a merge la toaletă “, a spus Georgică Bercea, înspector şef în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite