FOTO Şoferii vor putea trece gratis podul Calafat-Vidin în week-end şi de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulgarii au strâns peste 1000 de semnături şi cer eliminarea taxei de trecere a podului Calafat-Vidin pentru locuitorii din cele două localităţi la sfîrşit de săptămână şi de sărbători.

Noul pod Calafat-Vidin a fost inaugurat pe data de 14 iunie, în prezenţa autorităţilor române şi bulgare. Intrastructura rutieră care face legătura cu podul a fost construită, atât în România, cât şi în Bulgaria.  

Bulgarii vor ca autoturismele care trec podul Vidin-Calafat la sfîrşit de săptămână şi de sărbători să fie scutiţi de taxa de 6 euro. Municipalitatea a făcut o petiţie în acest sens, iar deja au fost strânse 1000 de semnături care va fi trimisă Guvernului din Bulgaria. 

Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Toate taxele rutiere sunt încasate de statul român, iar bulgarii rămân doar cu taxele feroviare. Pentru traversarea podului din Bulgaria în România, este percepută o taxă de 6 euro în cazul autoturismelor, iar pietonii şi cicliştii  trec gratuit.

Costul construcţiei podului a fost estimat la aproximativ 273 de milioane de euro din care partea bulgărească a plătit aproximativ 225 de milioane de euro, iar restul statului român. 

Pentru traversarea podului din Bulgaria în România, este percepută o taxă de 6 euro în cazul autoturismelor, iar pietonii şi cicliştii trec gratuit.

Şoferii de autoturisme cu cel mult 8+1 locuri şi de maşini transport marfă cu greutate mai mică de 3,5 tone plătesc o taxă de 27 lei (6 euro) pentru trecerea peste noul pod de la Calafat la Vidin, pentru maşinile cu mai mult de 9 locuri şi maximum 23 locuri pe scaune taxa este de 54 lei (12 euro)

De când a fost inaugurat  podul a fost traversat de 250.000 de vehicule. 

Mai citeşte şi:

Taxa pe podul Vidin-Calafat a intrat în vigoare de la începutul lunii iulie

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite