Dispută epică între părinţi, pe internet, pentru un calcul matematic. Exerciţiu „rezolvat” democratic, prin vot

0
0
FOTO Facebook / Adrian Vrauko
FOTO Facebook / Adrian Vrauko

Sute de părinţi au încercat să rezolve exerciţiul, însă foarte mulţi dintre ei au dat răspunsuri greşite. Profesor de matematică: „Aoleu, să nu citească elevii postarea asta!”.

Cel care a lansat provocarea pe pagina lui de Facebook a fost jurnalistul Adrian Vrauko. Acesta a postat o fotografie cu Albert Einstein în dreptul căreia era trecut calculul matematic: 6:2 (1+2)=?. „Ştie cineva?”, a întrebat jurnalistul şi comentariile nu au încetat să apară.

Peste 1300 de părinţi au dat verdicte diferite. Au fost mulţi care au răspuns 0, 5, 6 sau 7. Iată cum a motivat un părinte că a ajuns la rezultatul 7: 

"6:2(1+2)=6:2+4=3+4=7

Răspunsul este 7

Avem 6: 2*1+2*2

6:2=3*1=3

3+2*2=3+4=7

Răspuns 7".

Indiferent ce alte rezultate s-au vehiculat,  lupta s-a dat între cifrele 1 şi 9, prima obţinând mai multe voturi.

"De aceea suntem unde suntem,cu generaţia tânără! Rezultat corect.......1!", a fost unul dintre primele comentarii. "Aşa e, rezultatul corect este 1, oameni buni... Operaţiile sunt prinse înmulţirea apoi împărţirea iar la adunare şi scădere prima e adunarea ,deci rezultatul e 1...Aşa se face corect: 6:2x3. 2x3 este egal cu 6. Apoi 6:6 este egal cu 1", au venit în ajutor alte zeci de comentarii.

Cei cu varianta 9 ca rezultat corect au reacţionat şi ei: "Cei care nu aţi răspuns 9 sa nu cumva sa faceţi lecţiile cu copiii acasă, ca e grav...Faceţi paranteza şi după scrieţi 3x3. Rezultat corect 9, grea matematica asta".

"Oricât calculaţi rezultatul este 1. Paranteza se rezolva întâi şi apoi restul...", a scris un părinte.

"Mama ei de probleme nici Google nu ştie rezultatul are 2 variante de răspuns 1;9 alege pe care vrei", a venit un alt răspuns.

Bineînţeles, comentariile au devenit şi acide: "Toţi cei care au răspuns 1 merită media 1 la matematică... Cei care nu aţi răspuns 9 sa nu cumva sa faceţi lecţiile cu copiii acasă, ca e grav...Şcoala pentru voi a fost doar o distracţie încât să fiţi atât de incompetenţi să rezolvaţi această operaţie... Ma minunez când văd cultura noastră dacă nici minime calcule nu ştim!...".

"Nu ştiu de ce se postează aşa ceva, pentrut ce-i derutează pe copii?  Şi aşa mintea lor e harcea- parcea", a scris derutată o mămică.

"N-ar fi mai bine sa trimitem in parlament acest test de matematica poate il rezolva ei cumva poate îl pune în dezbaterile lor se pricep doar la împărţire căci la imultire mai puţin... pentru noi...", a propus amuzat un alt comentator.

Fostul profesor de matematică din Craiova, Adrian Văduva, a reacţionat: „Aoleu, să nu citească elevii postarea asta...Mă aşez la tablă, ca pe vremuri, şi încerc să vă explic, dragilor: Rezolvăm mai întâi paranteza (1+2)=3. Atenţie! Să nu vă treacă prin cap să treceţi direct la a doua înmulţire 2·3!!! Efectuăm în ordine, de la stânga la dreapta, exerciţiul. Mai întâi prima împărţire 6:2, apoi rezultatul îl înmulţim cu 3 şi obţinem 9. Pentru cei care au răspuns 1, aş putea să le vorbesc despre algoritmul operaţiilor matematice PEMDAS, dar nu. Mai bine le propun să rezolve exercţiul scriind 6:2 ca fracţie. Poate aşa, îşi dau seama unde au greşit.  Deci corect este: 6:2(1+2)=6:2·3=3·3=9", a explicat profesorul.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Energia electrică va fi cu 80-90% mai scumpă de la 1 ianuarie. Preţurile anunţate de fiecare furnizor

Drama femeii agresate de partener timp de 30 de ani. L-a lovit o singură dată şi va merge la închisoare

Mai multe - Craiova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite