Curtea de Apel Craiova decide cine va judeca dosarul crimelor de la Caracal. Părinţii Alexandrei au cerut strămutarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion şi Tudoriţa Măcelşanu au venit însoţiţi de avocat FOTO: Ana Popescu
Ion şi Tudoriţa Măcelşanu au venit însoţiţi de avocat FOTO: Ana Popescu

Curtea de Apel  Craiova este instanţa chemată să se pronunţe astăzi, marţi, 18 februarie 2020, cu privire la cererea de strămutare a dosarului crimelor de la Caracal, depusă de părinţii Alexandrei Măceşanu.

Şedinţa a fost programată să înceapă la ora 9,00, oră la care Ion şi Tudoriţa Măceşanu, părinţii Alexandrei, fata răpită în 24 iulie 2019 de Gheorghe Dincă, au şi ajuns la instanţa doljeană. Aceştia au cerut ca dosarul trimis în judecată de DIICOT să nu fie judecat la Tribunalul Olt, pentru că, spun părinţii fetei, nu mai au încredere în justiţia din judeţ.

Deşi magistraţii Curţii de Apel Craiova sunt în plin protest, judecând doar cauzele urgente, cererea de strămutare a dosarului crimelor de la Caracal va fi judecată astăzi. În faţa judecătorului urmează să ajungă şi inculpaţii Gheorghe Dincă, acuzat de dublă crimă, viol, trafic de minori şi trafic de persoane şi profanare de cadavre, şi complicele său, Ştefan Risipiţeanu. Ultimul a ajuns şi ieri, luni, 17 februarie 2020, în faţa aceleiaşi instanţe,  unde s-a judecat contestaţia acestuia la măsura arestului preventiv, cererea fiindu-i respinsă.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu au fost trimişi în judecată la mijlocul lunii ianuarie, Dincă fiind acuzat că le-a sechestrat pe Luiza Melencu, fata din Dioşti, judeţul Dolj, răpită din Caracal, şi pe Alexandra Măceşanu, fata din Dobrosloveni, le-a violat şi ulterior le-a omorât pe fete. Crima în cazul Luizei s-ar fi petrecut în cursul lunii aprilie 2019, în vreme ce Alexandra Măceşanu ar fi fost ucisă la o zi de la răpire, în 25 iulie 2019, la scurt timp după ce fata a reuşit să sune la 112 şi să anunţe autorităţile că se află în pericol.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite