Cum putem scăpa de celulită cu ajutorul tratamentelor naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zaţul ne poate ajuta să scăpăm de celulită Foto: puterea.ro
Zaţul ne poate ajuta să scăpăm de celulită Foto: puterea.ro

Celulita apare atunci când îţi este lumea mai dragă, însă poate să fie combătută cu ajutorul tratamentelor naturale. Pentru a putea scăpa de această problemă este indicat să urmăm şi o dietă echilibrată, dar şi să facem mişcare zilnic.

Depozitele de grăsime pot fi distruse cu ajutorul tratamentelor naturale. Celulita apare pe coapse, fese, abdomen, şi afectează elasticitatea pielii. „Coaja de portocală, aşa cum este numită celulita, este un proces de distrugere lentă a celulelor subcutanate, provocat de retenţia apei şi a toxinelor, iar din această cauză ajungem să avem circulaţia şi oxigenarea locală slabă. Depozitele de grăsime apar şi din cauza consumului de băuturi alcoolice şi garbogazoase şi a alimentaţiei nesănătoase. Este indicat să avem un program de viaţă sănătos pentru a putea scăpa de această problemă, să facem mişcare zilnic, dar şi să consumăm doi litri de apă pe zi“, a spus medicul dermatolog Viviana Marcu.

Celulita poate fi combătută cu ajutorul tratamentelor naturale:

- Zaţul de cafea este bun pentru a distruge celulita. Este bine să ştim că acest tratament contribuie la ameliorarea texturii pielii şi a drenajului limfatic.

- Masajul cu uleiuri speciale (carinitină, ardei iute, piper negru, rodie) ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii. Masajul anticelulitic nu este indicat persoanelor cu pielea subţire pentru că pot apărea edemele şi vânătăile şi îţi afectează circulaţia vasculară.     

- Oţetul de mere ajută la arderea grăsimilor şi are capacitatea de a elimina toxinele din organism.

- Ceaiul verde este bun pentru a accelera metabolismul si poate ajuta la arderea grăsimilor prin oprirea producţiei de enzime care absorb grăsimile.

Medicii au mai declarat că celulita apare când grăsimea acopere muşchii. Se mai poate declanşa de la fumat, stres sau obezitate. „Depozitele de grăsime mai poat apărea din cauza hormonilor de sex feminin, cum ar fi progesteronul şi estrogenul. Estrogenul contribuie la formarea şi extinderea celulelor adipoase în jurul coapselor, feselor şi sânilor, iar progesteronul determină retenţia de lichide şi creşterea în greutate“, a mai precizat medicul dermatolog, Viviana Marcu. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite