Craiova: Primăria a făcut regulament pentru asociaţiile de proprietari şi locatari. Edilii pregătesc verificări financiaro-contabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat în şedinţa de ieri „Regulamentul privind îndrumarea şi coordonarea asociaţiilor de proprietari, precum şi desfăşurarea controlului financiar contabil la asociaţiile de proprietari/locatari din municipiul Craiova“.

Regulamentul care va fi pus în aplicare de Serviciul Coordonare Asociaţii de Proprietari are drept scop îndrumarea şi sprijinirea asociaţiilor, dar este şi o metodă de a-i convinge pe angajaţii care coordonează punctele de încasare a întreţinerii să prezinte toate documentele la control.

„Proprietarii care exercită controlul asupra activităţii financiar-contabile din cadrul asociaţiilor de proprietari s-a confruntat deseori cu refuzul conducerilor şi angajaţilor asociaţiilor de proprietari de a pune la dispoziţie registrele şi corespondenţa, actele, piesele justificative, bilanţurile contabile şi alte documente necesare controlului“, se arată în raportul ce însoţeşte proiectul de hotărâre.

Potrivit legii, membrii asociaţiilor de proprietari care nu se supun controalelor riscă să primească şi contravenţii din partea municipalităţii. Nu de  câteva ori, presa a relatat mai multe subiect având în prim-plan nereguli la asociaţiile de proprietari. Unele dintre aceaste au ajuns şi în instanţă, preşedinţii fiind cercetaţi pentru diferite lipsuri financiare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite