Craiova: În ritm de fanfară, pe aleile parcului, de Duminica Rusaliilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ropote de aplauze astăzi, în Parcul Nicolae Romanescu, pentru instrumentiştii Garnizoanei Craiova, care au adus acordurile muzicii militare în mijlocul naturii, în zi de mare sărbătoare.

De sub cupola foişorului au răsărit unele dintre cele mai frumoase melodii ale repertoriului românesc şi universal. Pentru cei trecuţi de prima tinereţe este ca o gură de oxigen pentru trup şi pentru suflet fiecare reîntâlnire cu acordurile fanfarei, care le amintesc de timpurile, când erau plini de viaţă şi cu poftă de dans. Constantin Tender s-a mulţumit acum să bată ritmul cu piciorul, stând pe-o bancă din preajma foişorului.

„Nu mai sunt cum am fost. Pe la 16 ani ce valsuri şi tangouri mai făceam! Şi eram mulţi, şi ne plăcea la toţi să ne distrăm“, îşi aminteşte pensionarul, supărat acum pe tinerii care, spune el, nu preţuiesc nici muzica fanfarei şi nici Parcul Romanescu. „Este un giuvaer acest loc şi sunt atâţia care nu îşi dau seama“, completează el, sperând ca zvonul conform căruia Muzica Militară a Garnizoanei Craiova se va face auzită duminică de duminică să se concretizeze cât mai repede.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite