Craiova: Două angajate ale Primăriei Bucovăţ, reţinute pentru o fraudă de 500.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contabila şi casiera primăriei din comuna doljeană Bucovăţ au fost reţinute astăzi pentru delapidare, fiind acuzate că şi-au însuşit peste 500.000 de lei din banii comunei.

Femeile au fost reţinute după ce poliţiştii de la Serviciul pentru Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj au constatat în urma cercetărilor făcute la primărie că Aurica Truţă, de 52 de ani, şi Constanţa Florea, de 57 de ani au băgat adânc mâna în banii contribuabililor din localitate.

"În urma activităţilor investigative ale poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul de Investigarea Fraudelor a rezultat faptul că   T.AURICA, 52 de ani, din comuna Bucovăţ cu complicitatea CONSTANŢEI F., 57 de ani, din Craiova în perioada ianuarie 2007 – aprilie 2010, şi-a însuşit suma de 519.065 lei.
În fapt, s-a reţinut că T.AURICA, în calitate de casier al unei primării cu ajutorul contabilei prin falsificarea documentelor de evidenţă contabilă sau neîntocmirea acestora, precum şi prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu şi-a însuşit din gestiune suma de 519.065 lei.
Cele două femei au fost încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, urmând ca mâine învinuitele să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunerea de sesizare a instanţei de judecată în vederea emiterii mandatelor de arestare preventivă.

Au luat din banii de subvenţii


În sarcina acestora fiind reţinute infracţiunile de delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals, iar cercetările sunt contianuate de poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor în vederea documentării întregii activităţi infracţionale", se arată într-un comunicat remis astăzi de biroul de presă al IPJ Dolj.

Anchetatorii au stabilit că femeile au sustras din gestiune diferite sume care proveneau din încasarea taxelor ori din banii ce trebuia să ajungă la săteni sub formă de alocaţii şi diferite subvenţii, falsificând documentele de evidenţă şi statele de plată.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite