Copiii Băniei, competitori în Cluj

0
0

Zece dintre elevii înscrişi la Palatul Copiilor Craiova vor pleca pe 18 iulie în tabăra grupelor de performanţă, de la Băişoara, din judeţul Cluj.

Echipajul Băniei mai are în componenţa lui şi un cadru didactic. Dreptul de a intra în competiţie l-au câştigat prin calitatea proiectului evaluat de Palatul Copiilor din Cluj-Napoca, organizatorul taberei de la Băişoara. Alte cinci echipaje vor lua aici startul Concursului Naţional „Împreună într-o Europă Unită“, de cultură şi civilizaţie într-o limbă de circulaţie europeană.

„În proiecte copiii s-au străduit să prezinte cât mai convingător o personalitate din zona tehnicii sau a culturii. Au propus un moment interactiv, în care îi învaţă pe ceilalţi o melodie, un obicei cultural. La Băişoara ne jucăm ca şi cum am fi într-o tabară“, a precizat Mona Horodinca, directorul Palatului Copiilor Cluj-Napoca.

În fiecare zi din tabără echipjele vor prezenta câte două ţări, ca şi cum ar fi trăi acolo. Vor vorbi doar în limba statului respectiv, vor pregăti mâncare tradiţională, dansuri şi obiceiuri de prin Germania, Anglia, Franţa. Concursul de va finalize cu premii pentru cele mai bune echipaje.

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite