Cele mai eficiente tratamente împotriva bătăturilor. Ce problemă de sănătate semnalizează o calozitate însoţită de dureri inghinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii spun că, înainte de a căuta soluţii pentru a scăpa de bătături, ar trebui să le studiem tipologia. De obicei, bătăturile sunt un semnal că avem o problemă de sănătate şi ar trebui să consultăm un medic specialist.

Bătăturile (calozităţile - termen medical) nu apar doar între degete, ci şi pe talpa piciorului. Dacă nu se înlătură pielea îngroşată, ele devin foarte dureroase. Înainte de a le îndepărta, trebuie însă să le studiem.

Dacă bătătura este pe talpa piciorului stâng şi aveţi şi dureri inghinale, atunci trebuie să consultaţi de urgenţă medicul pentru că apendicele este cel care vă poate crea probleme. Dacă nu aveţi dureri, verificaţi totuşi dacă vezica biliară este în regulă. Când bătătura se regăseşte pe talpa piciorului drept puteţi avea hemoroizi sau fisuri.

Cele mai bune tratamente

Cel mai important este ca înainte de aplicarea unei creme sau al unui amestec pe o bătătură să masaţi talpa şi degetele piciorului cu ulei de ricin. Lăsaţi să acţioneze minim 30 de minute. Apoi pregătiţi o pastă din bicarbonat de sodiu amestecat cu miere şi aplicaţi pe zona afecatată.

O altă metodă eficientă ar fi să puneţi mălai pe o felie de lămâie, o aplicaţi pe bătătură, legaţi piciorul cu o batistă şi lăsaţi să acţioneze toată noaptea. 

Eficientă în cazul bătăturilor este şi aspirina, doar dacă nu sunteţi alergic la acest medicament. Pisaţi 5-6 aspirine şi amestecaţi-le cu puţină zeamă de lămâie şi câţiva stropi de apă. După ce aţi pus amestecul peste zona cu probleme, acoperiţi piciorul cu o folie de plastic, iar apoi cu un prosop cald. Lăsaţi să acţioneze aproximativ o oră. Frecaţi apoi cu o piatră ponce şi îndepărtaţi pielea moartă.

Indiferent care metodă o alegeţi, trebuie să o repetaţi câteva seri la rând pentru a obţine rezultatul dorit.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite