Boala din apă:„Intoxicaţia cu nitriţi este foarte periculoasă, poate să ducă la deces“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În mai multe localităţi apa este infestată cu nitriţi şi nitraţi
În mai multe localităţi apa este infestată cu nitriţi şi nitraţi

Locuitorii din mai multe comune din judeţul Dolj trăiesc lângă o adevărată bombă biologică. Apa de la robinet este infestată cu nitriţi şi nitraţi.

Medicii au declarat că substanţele sunt periculoase pentru om.„Intoxicaţia cu nitriţi este foarte periculoasă, poate să ducă la deces, de aceea medicul de familie are în atribuţii informarea mamelor privind pericolul intoxicaţiilor cu nitriţi“, a spus Narciza Dinică, medic primar Direcţia de Sănătate Publică Dolj. 

În sistemul de alimentare din comuna Podari a fost investită suma de un milione de euro. Oamenii au declarat că încearcă pe cât posibil, să fiarbă apa înainte de a  consuma.„Apa este infestată cu nitriţi şi nitraţi. Am avut probleme de sănătate în ultima perioadă. În această situaţie suntem de ani bun. Cât a fost vremea frumoasă am luat apă din altă comună. Am evitat să le dăm copiilor să bea. Pentru ei avem tot timpul mai multe bidoane de apă plată“, a spus un locuitor din comuna Podari.

Singura soluţie ar fi forajul unor puţuri noi, de mare adâncime, însă acest lucru înseamnă demararea altor invesţii de milioane de euro.

Localnicii din Bucovăţ consumă apă de la sistemul de alimentare, deşi la staţiile de captare din două sate ale comunei, apa nu este potabilă. Primarul comunei recunoaşte că apa mai are şi impurităţi, însă este de părere că oamenii nu au de ce să îşi facă probleme. „Eu consum apă de la reţeaua publică. Consum de unde se nimereşte. Când mai am apă minerală, mai consum şi minerală, mai am şi fântâna mea”, spune Vasile Constantin.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite