Anchetă internă la Spitalul Filantropia după ce doi pacienţi au murit în urma unor transfuzii de sânge. Procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 81 de ani şi un bărbat de 64 de ani, ambii internaţi la Spitalul „Filantropia“ din Craiova, au decedat pe data de 24 februarie în urma unor transfuzii de sânge.

Conducerea Spitalului Filantropia din Craiova a anunţat că au fost constatate deficienţe în completarea documentelor medicale, nerespectarea protocoalelor şi procedurilor interne. „Personalul medical din cadrul Secţiei de Hematologie nu a respectat hotărârile Comisie de Hemovigilenă, cât procedurile de operare în formulare specific administrării de sânge şi derivate sanguine, încălcând dispziţiile Ordinului nr. 1224/2016 cu referire la atribuţiile asistenţilor medicali privind transfuzia sangvină. Faţă de deficienţele de organizare constate în cadrul Secţiei de Hematologie, a fost constituită o comisie de disciplină care va cerceta abaterile disciplinare sesizate în cadrul anchetei interne“, se arată în comunicatul emis de Spitalul Filantropia.     

Reprezentanţii Spitalului „Filantropia“ din Craiova au declarat că vineri, 24 februarie, au fost făcute 12 transfuzii la 12 pacienţi, iar doi au decedat la scurt timp. 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au preluat ancheta în cazul celor doi pacienţi morţi în urma unor transfuzii. Se fac cercetări pentru ucidere din culpa. 

„În prezenta cauză penală s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale serologice de către Institutul Naţional de Hematologie Bucureşti“, se precizează în comunicatul Parchetului Judecătoriei Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite