Alimentele care ne accentuează senzaţia de foame. Cum acţionează pâinea, biscuiţii sau iaurturile degresate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum putem stopa senzaţia de foame Foto: femeia.ro
Cum putem stopa senzaţia de foame Foto: femeia.ro

Consultanţii în nutriţie susţin că senzaţia de foame este un factor important al stării noastre de sănătate. Anumite alimente au un efect paradoxal din acest punct de vedere.

Specialiştii spun că foamea apare cu o intensitate mică şi este bine să ne aşezăm la masă în momentul în care cu adevărat simţim că trebuie să mâncăm. Trebuie să învăţăm să evităm anumite alimente care nu fac altceva decât să ne accentueze o senzaţie de foame permanentă.

„În momentul în care ne este foame încontinuu trebuie să ne dăm seama dacă avem o alimentaţie corespunzătoare, iar mesele noastre sunt măcar de trei ori pe zi. Atunci când mâncăm dezorganizat avem tendinţa de a mânca şi mai mult. Senzaţia de foame apare şi în momentul în care mâncăm alimente care conţin foarte multe glucide. Este important ca în dieta noastră să avem şi proteine care ne oferă senzaţia de saţietate. Este bine de ştiut că alimentele care fac parte din categoria fast food contribuie întotdeauna la senzaţia de foame“, a  spus consultantul în nutriţie, Alice Mateescu.

Alimentele care ne cresc senzaţia de foame:

- Iaurturile degresate au aproximativ 150 de calorii, 6 grame de proteine, 1,5 grame de grăsimi şi 25 de grame de zahăr. Cantitatea mare de carbohidraţi şi conţinutul mic de grăsimi nu elimină senzaţia de foame.

- Pâinea şi biscuiţii fac parte din categoria carbohidraţilor procesaţi şi cresc nivelul şi cresc nivelul glicemiei în sânge. Din această cauză vom avea o senzaţie de foame pe tot parcursul zilei.

- Sucurile cu puţine calorii nu sunt idicate din cauză că veţi obserca că după fiecare pahar consumat veţi simţi nevoia să mâncaţi ceva. 

- Prăjiturile cu cremă ar trebui evitate. Din punct de vedere caloric pot echivala una din mesele principale ale zile, dar nu vor potoli niciodată senzaţia de foame.

- Batoanele de cereale sunt făcute din zahăr şi uleiuri hidrogente şi nu conţin multe calorii, aşa că nu pot fi considerate un înlocuitor.

- Sosurile de salate fără grăsimi ne pot accentua senzaţia de foame. Conţin sare şi zahăr pentru a avea un gust bun, iar după ce vom termina de mâncat vom observa că nu a dispărut deloc senzaţia de foame.

Specialiştii în nutriţie au mai precizat că este indicat pentru a preevni senzaţia de foame să avem trei mese pe zi. „Trebuie să consumăm glucide provenite din cereale integrale şi fructe în prima parte a zilei, proteine la prânz şi legume seara, iar astfel vom observa că senzaţia de foame a dispărut. Dieta trebuie să fie întotdeauna echilibrată, iar dacă vrem să scăpăm şi de kilogramele acumulate este indicat să renunţăm la dulciuri“, a mai spus Alice Mateescu. consultant în nutriţie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite