VIDEO Peste 90 de nave de croazieră au ajuns în acest an în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava MSC Orchestra în Portul Constanţa  FOTO: APMC
Nava MSC Orchestra în Portul Constanţa  FOTO: APMC

Peste 90 de nave de croazieră au ajuns au urmează să sosească în Portul Constanţa în acest an. La bordul acestora s-au aflat până acum 65.000 de pasageri, dar numărul lor va creşte cu încă 5.000 până la 15 noiembrie când se încheie sezonul de croaziere 2014.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Mirela Matichescu, a afirmat duminică, 19 octombrie, că unul dintre obiectivele instituţiei pe care o reprezintă este atragerea unui număr cât mai mare de turişti străini.

„Un obiectiv al Autorităţii Naţionale pentru Turism este de a promova România ca şi destinaţie turistică pe pieţele externe şi să atragă cât mai mulţi turişti. Acest tip de excursii, cele de croazieră garantează un flux constant şi din ce în ce mai mare de turişti străini. Pe primul loc se situează americanii, italienii, francezii şi germanii, turişti care fac parte din pieţele noastre ţintă. Doresc ca şi anul viitor să avem un număr record de turişti în Portul Constanţa şi să dezvoltăm împreună proiecte comune”, a afirmat Matichescu.

Ea a mai spus că turiştii străini au avut de ales din mai multe excursii, printre care în Bucureşti şi în Delta Dunării. Pachetele turistice făcute pentru anul acesta includ excursii în Bucureşti, Delta Dunării, la Crama Murfatlar, la Histria, plus obiectivele din interiorul oraşului”, a explicat vicepreşedintele ANT.

La rândul său, reprezentantul Administraţiei Porturilor Maritime, George Vişan, a prezentat şi câteva din proiectele care vor fi făcute pentru dezvoltarea acestui segment de turism. „Anul viitor vrem să extindem acest terminal de pasageri cu o clădire nouă, care să deserveaxcă acest flux în continuă creştere de turişti. Vrem să înfiinţăm şi o linie de transport în comun care să lege în sezonul de croaziere terminalul de pasageri cu oraşul pentru a facilita transportul turiştilor care vizitează Constanţa”, a declarat Vişan.

El a menţionat că până în prezent au fost 65.000 de turişti străini care au ajuns în port la bordul navelor de croazieră, dar că numărul acestora va creşte până la 70.000 în următoarea lună, având în vedere că sezonul de croaziere se încheie pe15 noiembrie.

De altfel, duminică, 19 octombrie, în Portul Constanţa a ajuns o navă de croazieră de mari dimensiuni. Este vorba de MSC Orchestra, având 2400 de pasageri la bord. Plecarea acesteia este programată duminică seara în jurul orei 21.00.

Deschis la 1 aprilie, sezonul de croaziere 2014 în Portul Constanţa înregistrează peste 90 de sosiri ale navelor de pasageri, un număr record, fiind astfel depăşit anul de referinţă 2008, în care au fost înregistrate 80 de escale şi 30.000 de turişti.

Vă mai recomandăm:

Vaporul de lux construit pentru Ceauşescu, păstrat cu sfinţenie de Marina Militară. „Croazierele private cu nunţi şi petreceri sunt strict interzise!“

Efectul Ucraina. Aflux în turismul de croazieră: numărul pasagerilor a crescut cu 20% în acest an

Încep croazierele în Marea Neagră cu goeleta Adornate

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite