VIDEO Copaci plantaţi în gropile apărute pe un drum. Microbuzele refuză să intre în sat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Sătui de drumul impracticabil care a izolat satul lor de restul comunei, oamenii au plantat copaci în gropi. Primarul a reacţionat imediat.

„Crescut-au pomii pe drumul de Conacu”, este mesajul unei persoane care a postat pe Facebook imagini cu drumul care face legătura dintre Cobadin şi Conacu, judeţul Constanţa.

Satul Conacu are acum puţin peste 100 de familii şi DC 29 (drum comunal) este singura legătură cu civilizaţia. Doar că, în ultima vreme gropile au pus stăpânire pe el, iar oamenii au ajuns la capătul răbdării. Aşa se explică şi reacţia acestora de aplanta copaci în gropile care fac drumul impracticabil.

Primarul comunei Cobadin, Cornel Cocoş, a declarat pentru „Adevărul” că este vorba despre un drum de 5,5 kilometri  care a fost reabilitat în anul 2017 cu bani primiţi de la Consiliul Judeţean Constanţa. „Drumul acesta, ca să-l întreţii, trebuia împănat cu ceva, nu doar cu piatră.  De la ploi şi de la circulaţie, unde nu a fost pantă, a rămas apa în gropi mici şi acum drumul s-a stricat.”

Primarul comunei declară că are depus un proiect de asfaltare a drumului la Ministerul Dezvoltării. „Am făcut un proiect, l-am dus la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării. Am vorbit şi la Consiliul Judeţean şi aşteptăm. Din ce au spus specialiştii 700-800 de mii de lei ar fi un kilometru de drum pentru a fi asfaltat”.

Edilul se plânge că în fiecare lună trebuie să repare microbuzul şcolar care transportă elevii din Conacu la şcoala din Cobadin.

Copacii au fost scoşi din gopi în dimineaţa zilei de miercuri, 17 aprilie.

Drumul Cobadin - Conacu platat cu copaci

„Nici oamenii din sat, care doresc să muncească în Constanţa sau Medgidia nu pot face asta deoarece niciun mijloc de transport în comun nu intră din cauza drumului. Atunci, ei, săracii, trebuie să muncească în zootehnie să crească animale şi ştiţi care e preţul laptelui. E vai de capul lor”, conchide Cornel Cocoş care menţionează că primăria nu are fondurile necesare reabilitării acestui drum.

Sursa video: Facebook Paul Prodea

Pe aceeaşi temă:

Cum arată o şosea modernizată de Tel Drum acum doar doi ani. Trece chiar pe lângă fosta vilă a lui Liviu Dragnea

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite