VIDEO Baronul Nicuşor s-a întors la birou cu laude pentru Iohannis şi cu atacuri la adresa procurorilor: „Nu putem să facem justiţie televizată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Constantinescu s-a întors la birou. FOTO Adevărul
Nicuşor Constantinescu s-a întors la birou. FOTO Adevărul

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa s-a întors la birou după aproape un an de când a fost prima oară reţinut de procurorii DNA. Nicuşor Constantinescu a adus din nou în discuţie, în faţa jurnaliştilor, toate dosarele în care este cercetat şi i-a acuzat pe procurori de anchete distructive, fără bază legală.

Suprinzător, Constantinescu şi-a început discuţia cu jurnaliştii printr-un mesaj de susţinere a iniţiativei preşedintelui Klaus Iohannis. 

Aş vrea să salut public iniţiativa şi discursul preşedintelui Iohannis făcut alaltăieri la CSM pentru că este primul om politic de după 2004 care a cerut Consiliului Superior al Magistraturii, organismul independent al magistraţilor, să înceteze teroarea justiţiei televizate din România. El nu a făcut un discurs acolo, ci a afirmat că în România trebuie să existe separarea puterilor în stat, că în România, conform Constituţiei trebuie să existe prezumpţia de nevinovăţie a fiecărui cetăţean român şi că nu trebuie ca fiecare să-şi dovedească nevinovăţia, ci trebuie ca magistraţii, procurorii să demonstreze vinovăţia. Acest lucru, în regimul Băsescu nu s-a întâmplat, inclusiv în ceea ce mă priveşte“, a spus preşedintele CJ Constanţa.

Constantinescu a declarat că la baza arestării şi judecării lui stau o aberaţie şi o gravă încălcare a Legii Administraţiei Publice din România şi Uniunea Europeană, de către procurorii DNA. Referindu-se la acuzaţiile de abuz în serviciu legate de nefinanţarea Centrului Militar Zonal, Constantinescu a declarat că el nu a băgat în acele spaţii un SRL, ci Arhivele Judeţului Constanţa. 

Nicăieri în România şi în Europa nu sunt judecaţi aleşii locali pentru cum votează. Aceasta este cea mai gravă încălcare a democraţiei şi a lipsei de respect pentru cetăţeni. Eu ca preşedinte sunt ales de cetăţeni din fiecare localitate. O să stabilesc acum cu avocaţii cu cine am voie şi cu cine nu să mă întâlnesc. Eu nu cred că în CJC, chiar dacă unii m-au îngropat de viu, nu cred că există oameni responsabili care să facă în acest moment aşa ceva", a mai spus Constantinescu.

Şeful judeţului a afirmat că şedinţele de consiliu nu sunt supuse controlului juridic, iar el nu poate să ceară unor consilieri judeţeni să nu participe la întruniri sau să nu voteze. "Eu sunt obligat conform legii să propun hotarâri, să supun la vot şi să le duc la îndeplinire."

Preşedintele CJC spune că vrea mai întâi să vadă în ce stadiu sunt programele judeţului Constanţa, programele Europene, cele pe care le-a iniţiat în ultimul mandat, să vadă care este situaţia drumurilor judeţene şi al investiţiilor RAJA. 

"A fost un an foarte greu. Cel mai greu din viaţa mea. S-a întâmplat să fiu hăituit în aceste două dosare abuziv, am trecut prin înscenările din faţa Consiliului Judeţean şi de acasă. Am fost dus cu forţa la Bucureşti, arestat şi eliberat, operat în Statele Unite. Am emoţii, dar vreau să mă apuc de treabă. Din păcate s-au blocat foarte multe programe europene şi care trebuie semnate urgent", a explicat Nicuşor Constantinescu.

Constantinescu nu i-a uitat nici pe cei care l-au trimis în spatele gratiilor. "Domnul procuror Bodean are misiunea să distrugă tot ce am făcut, inclusiv apartamentele din Mamaia pe care le-am luat pentru medicii aduşi în Constanţa. Cine mai vine din Bucureşti sau Germania dacă noi ne arestăm medicii. Nu putem să facem justiţie televizată. Nu putem să arestăm oamenii şi pe urmă să facem dosarele, nu putem să arestăm pentru că sunt analişti politici. Românii din ţară şi din Statele Unite văd în fiecare zi cătuşe, arestări şi elicoptere. Avem nevoie de normalitate."

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite