VIDEO Băile Reci de la Techirghiol au fost redeschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Facebook Techirghiol Oraş
Sursa Facebook Techirghiol Oraş

Băile reci de la Techirghiol au fost redeschise vineri, 27 aprilie, pentru sezonul 2018. Acestea funcţionează în cadrul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol.

Băile reci de la Techirghiol au fost redeschise vineri, 27 aprilie, pentru sezonul 2018. Acestea funcţionează în cadrul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol (SBR Techirghiol). 

La sanatoriul din Techirghiol ce este subordonat Ministerului Sănătăţii, pacienţii pot beneficia de sejururi curative ale căror tarife sunt cuprinse, pentru persoanele asigurate, între 60 lei/zi şi 310 lei/zi. 

Pachetul cuprinde nopţi cazare, masă pensiune completă, tratament (minimum 2 consultatii medicale la iniţierea tratamentului şi la final), aplicaţii balneare majore, proceduri de masaj, şedinţe de kinetoterapie, aplicaţii de electroterapie, cu parcare şi internet gratuit.

„Tratamentele noastre balneare sunt considerate miraculoase şi unice în Europa. Factorul-cheie este alcătuit din nămolul Lacului Techirghiol (ce este rezultat al faunei şi florei lacului cu acelaşi nume), din apa sărată a lacului puternic hipertonă cu o concentraţie de aproximativ 80 grame săruri minerale la litru (o veritabilă apă terapeutică) şi din personalul medical specializat care asigură tratamentul balneofizic al pacienţilor internaţi în cele trei secţii ale sanatoriului. În Complexul Balnear Techirghiol, camerele Pavilioanelor A şi B sunt recent renovate (cu baie proprie, aer condiţionat, frigider, TV-LCD, cablu, internet wireless, mobilier nou)“, detaliază echipa SRB Techirghiol.  

Cu ocazia redeschiderii Băilor Reci pentru sezonul 2018, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol a organizat un eveniment ştiinţific cu tema „Sănătatea din perspectiva terapiilor naturiste. Lacul Techirghiol - doctorul nostru“.

„Medici, specialişti în terapii naturiste, ecologi, biologi, militanţi pentru conservarea şi promovarea patrimoniului natural naţional, se află la Techirghiol cu scopul de a identifica împreună noi căi de cercetare, care să ducă la cunoaşterea şi valorificarea superioară a lacului Techirghiol şi a nămolului său, ca o alternativă socială la starea de sănătate publică“, a transmis echipa de la SBR Techirghiol.

Conferinţa inaugurală a fost susţinută de dr. Cristian Lascu, un fervent militant pentru conservarea şi promovarea patrimoniului naţional, unul din cei mai cunoscuţi speologi români contemporani, redactor-şef al National Geographic România.

La reuniune au fost prezentate ultimele cercetări asupra peloidogenezei din lacul Techirghiol, efectuate de specialiştii Institutului Naţional de Cercetări Marine Grigore Antipa din Constanţa, ai Institutului MOL şi ai Facultăţii de Chimie, din Universitatea din Belgrad, Serbia, şi Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie.

Lacul Techirghiol, această bogăţie  naturală inestimabilă a României, va fi  prezentat într-o analiză interdisciplinară pornind de la legendă, realităţi ştiinţifice, proiecte pentru o dezvoltare durabilă şi conservarea patrimoniului natural.

Despre experienţa românească de succes din balneologie şi medicina fizică de recuperare a vorbit o voce autorizată - prof.univ.dr. Gelu Onose. Totodată a fost evocată personalitatea unuia dintre pionierii balneologiei româneşti, I.N. Dona, autorul unui studiu complex despre lacul Techirghiol şi efectele acestuia asupra sănătăţii. Cu acest prilej a fost lansată o ediţie anastatică a lucrării „Tekirghiol“, alături de alte două titluri - „Lacul Techirghiol“ de George Ulieru şi „Techirghiolul“ de Emil Gheorghiu, şi a fost prezentat numărul 10 al publicaţiei „Techirghiol“.

Activitatea a fost dedicată Centenarului Marii Uniri şi împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Ţara-mamă. 

Pe aceeaşi temă: 

Petiţie pentru nămolul de Techirghiol. Resursa naturală a României, pusă în pericol de exploatarea fără restricţii 

FOTO Copiii orfani ai României după Primul Război Mondial. Micuţii erau aduşi în vacanţă la Techirghiol

ConstanţaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite