VIDEO Angajaţii Biobazei Năvodari care au fost filmaţi maltratând câinii vor fi sancţionaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici 12 ore după ce Adevărul a publicat un film în care apăreau mai mulţi angajaţi ai Biobazei Năvodari care maltratau maidanezi, Primăria ia măsuri. Reprezentanţii administraţiei locale spun că agresorii îşi vor pierde locurile de muncă.

Imaginile dramatice au apărut pe Internet în cursul zilei de duminică şi în scurt timp au făcut vâlvă printre iubitorii de animale. 

În video apar trei bărbaţi care scot mai câini comunitari dintr-o cuşcă metalică şi apoi îi bat cu sălbăticie. Sunetele scoase de bietele patrupede se aud în tot cartierul năvodărean. 

Reprezentanţii Primăriei Năvodari s-au delimitat luni dimineaţă de acţiunea angajaţilor de la serviciul de Ecarisaj. Într-un comunicat transmis presei, angajaţii Primăriei spun că nu sunt de acord "cu modul în care au înţeles să-şi execute serviciul pentru care au fost angajaţi" cei trei indivizi".

Bărbaţii vor fi cercetaţi de către comisia de disciplină a Primăriei Oraşului Năvodari. Reprezentanţii Primăriei spun că au "făcut acest adăpost pentru a veni în sprijinul oamenilor care au solicitat să strângem toţi câinii din oraş dar şi în sprijinul animalelor pentru a le da o şansă de a fi adoptate."

Pe de altă parte, directorul Biobazei Năvodari, Cerasela Scarlat le-a luat apărarea subordonaţilor. Aceasta a declarat că salariaţii nu trebuiau să se manifeste aşa, dar că un angajat a fost agresat de câine şi de aceea a procedat aşa. Cerasela Scarlat spune că sancţiunile variază între reducerea salariului pentru o lună sau două şi scoaterea lui din echipa de ecarisaj.

"Eu m-am uitat de trei ori la aceste imagini. Din ce am văzut pe ecran, câinele nu este lovit. Colegul lui era în faţă cu câinele în crosă şi eu zic că el lovea într-o pardoseală sau un gard.", a declarat şefa Biobazei.

Totodată, în comunicat se arată că vor fi luate măsuri categorice împotriva celor vinovaţi şi cert este că aceştia nu vor mai lucra la acest serviciu de ecarisaj şi vor fi pedepsiţi conform regulamentului de ordine interioară. 

Modul în care sunt respectate drepturile animalelor fără stăpân a mai fost subiectul unor discuţii. Până acum însă, nimeni nu a fost filmat când agresa maidanezii.

Câini bătuţi la Biobaza Năvodari

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite