Văduva neagră atacă din nou pe litoral!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Văduva neagră, păianjenul periculos
Văduva neagră, păianjenul periculos

O femeie a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost muşcată de un păianjen în curte. Ea a fost internată pe Secţia de Terapie Intensivă.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa s-a prezentat zilele trecute o femeie din Constanţa cu dureri la piciorul stâng şi cu o umflătură. „Prezenta toxine asemănătoare cu văduva neagră, însă nu ştim dacă este vorba de văduva neagră“, a spus directorul medical al Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Cătălin Grasa.

Femeia a fost internată pe Secţia de Terapie Intensivă, după care a fost mutată pe secţie. După o zi, a fost externată.

Văduva neagră este cel mai otrăvitor păianjen din România, dar este o specie defensivă. În urmă cu câţiva ani era întâlnit doar în Deltă, însă, odată cu încălzirea globală, arealul lui s-a extins şi pe litoral.

Văduva neagră a produs spaimă printre turişti în anii 2003 - 2004, când mai multe persoane au fost înțepate pe plajele sălbatice din Agigea - Eforie. „Nu este un păianjen care să atace, ci doar se apără. Sunt foarte rare cazurile în care muşcătura sa este mortală. Veninul poate produce probleme mai mari vârstnicilor, alergicilor, cardiacilor şi celor care au căderi de calciu“, a explicat biologul marin Răzvan Popescu-Mirceni.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite