UPDATE În memoria unui mare om: astăzi a fost dezvelit bustul lui Jean Constantin la Constanţa GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bustul lui Jean Constantin a fost aşezat pe cruce
Bustul lui Jean Constantin a fost aşezat pe cruce

Bustul marelui actor a fost descoperit astăzi la Cimitirul Central din Constanţa. Au trecut şase luni de la trecerea în nefiinţă a lui Jean Constantin. Teatrul din Constanţa nu îi poartă numele, dar chipul său a fost sculptat în bronz şi veghează pe aleea principală din Cimitirul Central Constanţa.

UPDATE Ora12.00 La mormântul lui Jean Constantin a fost prezent astăzi şi Cătălin Munteanu, cel care a realizat bustul din bronz al mareului actor decedat în urmă cu şase luni. „A fost o onoare pentru mine să lucrez bustul lui Jean Constantin. Este un lucru bun că i se acordă atenţie şi că oamenii nu l-au uitat, fiind prezenţi astăzi aici“, a declarat pentru Adevărul de Seară Constanţa Cătălin Munteanu.

În timpul slujbei, la mormântul lui Jean Constantin

În timpul slujbei, la mormântul lui Jean Constantin

UPDATE Ora 11.40 Slujba religioasă a început la ora 11.00 şi s-a finalizat la 11.30. Imediat după slujbă, soţia lui Jean Constantin a împărţit păhărele cu colivă şi căni cu poza lui Jean Consantin, care erau umplute cu vin.

Bustul lui Jean Constantin

image

Astăzi, familia, prietenii şi cunoscuţii au fost prezenţi la cimitir la slujba de pomenire ţinută la şase luni de la trecerea în nefiinţă a lui Jean Constantin. Faţa veşnic surâzătoare a lui Jean, cu o pălărie şmecherească pe cap, surâde acum celor care trec pe aleea principală. Aproximativ 50 de persoane au participat la slujba de pomenire şi la dezvelirea bustului.

EXCLUSIV Placă comemorativă în memoria lui Jean Constantin, la Techirghiol

Lucrările la mormântul actorului sunt în plină desfăşurare de câteva săptămâni. Totul a fost îmbrăcat în marmură maro, iar bustul este turnat în bronz de artistul tulcean Cătălin Munteanu.

Cătălin Munteanu, cel care a realizat bustul lui Jean Constantin

image

„A fost comandat de doamna Nina încă de la 10 iunie. S-au făcut multe probe pentru ca totul să iasă bine. Din câte ştiu, totul a costat în jur de 14.000 de euro. Doamna Nina nu a făcut rabat în ceea ce priveşte acest aspect", povesteşte Ionuţ Galani, apropiat al familiei marelui actor. În fiecare săptămână mormântul a fost curăţat, iar candela a ars neîntrerupt la căpătâiul actorului.

Jean Constantin trăieşte în cei dragi

Cei care cred că Jean Constantin a fost uitat, se înşeală. Are familie iubitoare şi prieteni care îl păstrează în suflet. Interpretul de muzică grecească, Ionuţ Galani, a crescut lângă marele actor, părinţii săi fiind buni prieteni cu Jean. În sufrageria sa, Ionuţ a amenajat un mic altar în memoria actorului, cu poze, diplome, distincţii primite de la soţia actorului, Nina.

În stânga, cu ochelari de culoare mov, soţia lui Jean Constantin

image

„Avea o cioară în casă, sculptată în lemn, pe care îşi lipise propriile poze. Nu era de etnie romă, ci era grec, dar pentru că toţi spuneau că este mai închis la culoare, a intrat în joc în spirit de glumă", povesteşte Ionuţ.

Tot el a primit şi albumele de fotografii ale lui Jean Constantin. „Am o mare comoară. Întreaga viaţă profesională şi personală a lui Jean sunt în paginile acestor albume: poze de la filmări, cu Amza Pellea, Besoiu, Mădălina Manole, de la filmări şi din spatele culiselor", spune emoţionat Ionuţ Galani, ţinând în mână cele două albume cu maestrul.

Unul dintre ele este în întregime cu un moment unic în viaţa lui Jean Constantin: a devenit Cavaler de Malta, la 27 ianuarie 2007, la Suceava. „De obicei îl însoţeam peste tot: la spectacole şi evenimente în judeţ şi în ţară, dar atunci nu am fost cu el", spune trist Galani.

Caliope rămâne

Pentru cei care se întreabă ce se întîmplă cu barca lui Jean, Caliope, denumită după mama sa, Ionuţ Galani explică: „Barca mi-a lăsat-o mie. Nu am vândut-o şi nu o voi vinde niciodată. Sub Caliope voi scrie ori JCN, numărul de la maşina lui, ori pur şi simplu Jean Constantin", spune Ionuţ Galani.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite