UPDATE Alertă pe Marea Neagră la Tuzla. Doi scafandri luaţi de curent au fost găsiţi după şapte ore, în viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar unul dintre scafandri a ieşit la suprafaţă
Doar unul dintre scafandri a ieşit la suprafaţă

S-a dat alarma la Tuzla. Un scafandru angajat al pescăriei din localitate a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat că doi dintre colegii săi cu care intrase în mare sunt de negăsit. Autorităţile au început căutările şi i-au găsit după şapte ore.

UPDATE 19.30 Cei doi scafandri au fost găsiţi la Eforie Sud, respectiv Costineşti. Ei au ajuns acolo prin forţe proprii. 

Bărbatul care a ieşit la suprafaţă spune că a intrat în apele Mării Negre în jurul orei 13.00 pentru a căuta rapane. El a observat că sunt curenţi puternici şi le-a făcut semn colegilor săi că vrea să iasă.

Scafandrul susţine că a crezut că va fi urmat de colegii săi, dar acest lucru nu s-a întâmplat, aşa că a aşteptat să vadă când vor ieşi. Dupa mai multe ore de aşteptare, atunci când a apreciat că oxigenul din butelii era pe terminate, omul a sunat la 112.

O maşină de la SMURD a fost trimisă în zonă, iar în larg patrulează deja nava Topaz de la Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare. 

O altă şalupă, Safir de la ARSVOM merge către locul indicat cu scafandri profesionişti la bord pentru a demara căutările celor dispăruţi. 

După mai bine de şapte ore, cei doi au ajuns teferi la mal. Unul la Costineşti şi celălalt la Eforie Sud. Ei au fost ţinuţi deasupra valurilor de vestele gonflabile pe care le purtau. Echipele de intervenţie spun că primul a fost adus de curenţi până aproape de plaja de la Eforie Sud. Cel de-al doilea a fost zărit la 100 metri travers de mânăstirea de la Costineşti, dar a venit şi el tot singur la mal. 

Revenim cu amănunte.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite