Terapie cu roboţi la Centrul de Autism „Marea Neagră”. „Reprezintă un puternic motivator pentru orice copil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
terapie cu roboţi la Centrul de Autism Marea neagra FOTO Centrul de Autism Marea Neagra

Cei 2 roboţi NAO V6 vor avea prima şedinţa de terapie marţi, 2 aprilie, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului.

Doi roboţi NAO V6, de ultimă generaţie, vor face parte din echipa de psihologi ai Centrului de Autism “Marea Neagră” din Constanţa. Prima şedinţă de terapie are loc marţi, 2 aprilie, de la ora 11.00, de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, ocazie cu care va fi lansat proiectul „Robotul Nao - terapeutul copiilor.”

Cei doi roboţi vor fi prezenţi zilnic alături de copii în cabinetele psihologice ale Centrului, în sesiuni scurte de terapie cu durata de 20 de minute, pe parcursul cărora va pune întrebări şi va oferi răspunsuri. Pe lângă rolul de terapeut, Nao ştie şi o mulţime de alte trucuri pentru a-i face pe copii să-l iubească: ştie să danseze, să cânte şi chiar să ofere răspunsuri pline de umor copiilor.   

„Robotul Nao este socotit drept cel mai spectaculos robot umanoid din întreagă lume, a ajuns să lucreze în peste 200 de instituţii de învăţământ, vorbeşte 22 de limbi de circulaţie internaţională şi a fost prezentat în mai bine de 100 de ţări din întreagă lume. Nao a fost folosit în cadrul programului Robot for autism. Rezultatele obţinute sunt considerate spectaculoase de către specialişti, deoarece Nao reprezintă un puternic motivator pentru orice copil”, spune psihologul Adrian Gemanaru, preşedintele Centrului Terapeutic “Marea Neagră”.

Proiectul NAO este implementat şi în România, în beneficiul copiilor cu autism, datorită finanţării de 35.000 euro primite prin programul „RO SMART în Ţara lui Andrei” iniţiat de OMV Petrom”.

În urma numeroaselor solicitări primite din întreagă ţară, Robotul NAO va merge într-un turneu pentru a cunoaşte şi pentru a interacţiona cu câţi mai mulţi copii. De asemenea, va fi prezent în majoritatea târgurilor şi expoziţiilor desfăşurate pe tema educaţiei. „Robotul NAO reprezintă o realitate în majoritatea instituţiilor de învăţământ din întreagă lume, avem convingerea că odată cu dezvoltarea unei aplicaţii pentru limba română, acesta va deschide un drum şi pentru instituţiile de învăţământ din România”, adaugă Adrian Gemănaru.

Pe aceeaşi temă:

Plaja terapeutică amenajată pentru persoanele cu dizabilităţi, interzisă: „Mi-a fost solicitat un preţ de 12 lei pe metrul pătrat“

Semnalele îngrijorătoare ale câinilor, descifrate de un psiholog specializat. Cum putem scăpa de maidanezii agresivi

Conferinţă despre tratarea autismului la Cluj-Napoca

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite