Stare de urgenţă şi în Casa Domnului:  toate bisericile din Dobrogea vor trage zilnic clopotele timp de trei minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clopot Mănăstirea Dervent FOTO M.I.
Clopot Mănăstirea Dervent FOTO M.I.

Arhiepiscopia Tomisului a decis ca în toate parohiile şi mânăstirile din Eparhie să se tragă zilnic clopotele, la ora 12.00, timp de trei minute.

Din vechime, glasul clopotului cheamă conştiinţa credincioşilor la rugăciune, mai cu seamă în situaţiile deosebite sau grave, care necesită o intensificare a dialogului cu Dumnezeu, pentru purtarea mai cu uşurinţă a Crucii suferinţei, spun reprezentanţii Bisericii.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 123, ceea ce înseamnă că România se află în scenariul 3. Pe de altă parte, autorităţile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetăţean român ca fiind cauzat de infecţia cu COVID-19, pe fondul unor afecţiuni medicale pre-existente.

Intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea iniţială, „transmiterea susţinută pe scară largă, cu creşterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”, arată Grupul de Comunicare Strategică.

„Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorităţi, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o „transmitere susţinută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19).

Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcţiilor de Sănătate Publică desfăşoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacţilor persoanelor confirmate pozitiv. 

Totodată, menţionăm faptul că, faţă de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus. 

Printre măsurile adoptate deja înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3 se află limitarea contactului dintre persoane,  limitarea activităţilor colective, punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie şi implementarea de puncte medicale avansate în cadrul unităţilor sanitare.

La nivelul Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate şi/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus(COVID-19)”, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Pe aceeaşi temă:

Vergil Chiţac, despre cei trei liberali testaţi pozitiv: „Nu îi cunosc şi nu am interacţionat cu ei”

Două noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în judeţul Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite