Spitalul Militar Modular Constanţa şi-a suplimentat paturile. Şi la Boli Infecţioase numărul bolnavilor depăşeşte capacitatea de internare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul militar de campanie pentru Constanţa, instalat pe Stadionul Portul Foto Sînziana Ionescu
Spitalul militar de campanie pentru Constanţa, instalat pe Stadionul Portul Foto Sînziana Ionescu

Judeţul Constanţa are pregătite 607 paturi pentru tratarea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. În acest moment sunt 495 de pacienţi internaţi cu COVID-19.

Prefectura Constanţa anunţă că de la debutul pandemiei, la nivelul judeţului au fost confirmate 3.752 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 85 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 495 de persoane internate, dintre care 458 din judeţul Constanţa şi 37 din alte judeţe. De asemenea, la nivelul judeţului sunt 1.406 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacţi direcţi ai celor confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 497 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele şi clinicile din judeţul Constanţa, de la începutul pandemiei şi până în acest moment au fost confirmate 279 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (75), asistenţi medicali (113) şi personal auxiliar (91).

La nivelul judeţului Constanţa au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (120 – 126 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 93 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 122 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 89 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 61 ocupate, capacitate suplimentată) şi Secţia Exterioară Agigea (74 – 4 ocupate).

Citeşte şi:

Doi elevi de clasa I, testaţi pozitiv cu COVID-19. Ce şcoli trec la scenariul roşu

Se închid restaurantele, cafenelele şi barurile din Mangalia şi Cumpăna




 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite