Spitalul de Boli Infecţioase ar putea fi redeschis parţial în luna decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa FOTO Inquam Photos / Costin Dincă
Incendiu Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa FOTO Inquam Photos / Costin Dincă

La debutul valului patru, Constanţa a rămas fără suportul oferit de cele 140 de paturi ale Spitalului de Infecţioase, după ce un incendiu a izbucnit la 1 octombrie la Secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale unde erau trataţi doar pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

În urmă cu câteva săptămâni, medicii de la această unitate medicală s-au revoltat întrucât municipalitatea Constanţa, care administrează spitalul, nu a alocat fonduri pentru redeschiderea lui. La scurt timp, Vergil Chiţac, primarul Constanţei, a anunţat că ia în calcul mai multe variante: achiziţionarea unui spital modular, închirierea unui spital privat dedicat COVID-19 şi alocarea de fonduri pentru renovarea unităţii medicale. „Suntem capabili să punem la dispoziţie fondurile necesare pentru repararea spitalului, chiar dacă acesta va intra anul viitor în reabilitare generală“, a promis edilul. 

La ultima şedinţă de Dialog Social care a avut loc la Prefectură, reprezentanţii Primăriei Constanţa au anunţat că, în luna decembrie, unitatea medicală ar putea fi redeschisă, cel puţin parţial. La 1 noiembrie, a fost depus proiectul tehnic la ISU Dobrogea, pentru a fi eliberate avizele necesare, iar concomitent se lucrează la expertiza tehnică a clădirii. În tot acest timp, angajaţii Spitalului de Boli Infecţioase au fost detaşaţi la alte unităţi medicale, iar în curtea unităţii a fost deschis un nou centru de vaccinare.  

Un puternic incendiu a izbucnit, pe data de 1 octombrie, la secţia de ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, şapte pacienţi pierzându-şi viaţa. Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi internaţi în unităţi medicale din judeţul Constanţa. Ulterior, alte cinci persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi-au pierdut viaţa.

Citeşte şi: 

Vergil Chiţac: „Vreau să fiu foarte clar în a-i atenţiona pe cei care politizează tragedia de la Constanţa. Îmi cunosc foarte bine greşelile“ VIDEO

Şeful DNA Constanţa, ironic la adresa primarului Vergil Chiţac: Dacă nu vrei să arzi de viu într-un spital din România, ai face bine să nu te îmbolnăveşti

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite