Şoferul beat şi drogat a fost pus în libertate. Radu Popescu l-a ucis în staţia de autobuz pe antrenorul Vasile Luban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Popescu şi-a ascuns faţa
Radu Popescu şi-a ascuns faţa

Radu Popescu, şoferul beat şi drogat care a omorât un om în staţia de autobuz, a fost lăsat în libertate de magistraţii Tribunalului Constanţa. Instanţa a decis marţi că tânărul de 25 de ani poate părăsi arestul pentru a fi judecat pentru crima comisă în dimineaţa de 27 noiembrie 2011.

Radu Popescu (25 de ani), fiul unor consilieri juridici de la Agenţia Domeniilor Statului, a petrecut toată noaptea de 26 spre 27 noiembrie 2011 în clubul Fratelli (fostul Halle din Piaţa Unirii) din Constanţa. A consumat alcool şi stupefiante şi – spune el – s-a certat cu prietena lui.

Acesta ar fi fost motivul pentru care dimineaţa, în jurul orei 7.15, tânărul gonea cu BMW-ul său CT 88 RRP pe strada Mircea cel Bătrân, unde există o restricţie de viteză de 30 de kilometric la oră, datorită unităţilor şcolare din zonă.

Şoferul trecuse pe roşu prin intersecţia semaforizată de la Grand, tăind faţa unui alt autoturism, iar în dreptul staţiei de autobuz de la Casa de Pensii, bolidul scăpat de sub control a pătruns pe trotuar, secerând refugiul de călători, o tonetă de ziare, un chioşc cu flori şi copacii din părculeţ.

Antrenorul de fotbal Vasile Luban (71 de ani), fost jucător la Farul, care aştepta autobuzul în staţie să meargă la antrenamentul cu juniorii de la Năvodari, n-a mai avut nicio şansă.

După ce a făcut prăpădul, Radu Popescu a fugit din maşină, luând cu el şi actele BMW-ului. A încercat să se urce într-un taxi, dar taximetristul l-a refuzat. Popescu a fugit atunci şi s-a ascuns în toaleta barului Cosmopolitan de pe Bulevardul Tomis, unde l-a găsit ascuns un jandarm care îl urmărise şi îl somase să oprească. Jandarmul Florin Florea tocmai ieşise din tură şi asistase la dezastrul făcut de şoferul BMW-ului.

Citeşte şi filmul accidentului extrem de grav produs de Radu Popescu

Analizele de sânge au relevat că tânărul avea o alcoolemie de 1 la mie în sânge. „Mai mult, el consumase marijuana şi canabis. Iniţial Radu Popescu a negat că s-ar fi aflat la volan, deşi există foarte mulţi martori ai accidentului. A recunoscut apoi că a condus, că a consumat patru pahare de Jaggermeister şi Red Bull, precum şi droguri, şi în acea noapte, dar şi cu patru zile înainte“, a declarat avocatul familiei Luban, Laurenţiu Paicu.

Radu Popescu a fost arestat şi este judecat de Tribunalul Constanţa pentru ucidere din culpă, conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului şi a stupefiantelor şi fugă de la locul accidentului. Popescu riscă închisoarea de la 1 la 15 ani.

Tribunalul Constanţa a admis recursul inculpatului la măsura arestării preventive, astfel că l-a pus marţi în libertate. Următoarea înfăţişare în proces este la data de 1 martie.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite