Şeful Poliţiei mulţumeşte public doctorilor care i-au salvat agentul de la Cumpăna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul-şef de Poliţie Valentin Burlacu a trimis luni, 13 august, o scrisoare deschisă de mulţumire către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Medicii de aici i-au salvat viaţa unui poliţist de la Cumpăna, rănit foarte grav în misiune.

Agentul Ali Tanior (31 de ani) de la Postul de Poliţie Cumpăna a intervenit vineri, 10 august, într-un scandal conjugal.

O femeie în vârstă de 38 ani chemase Poliţia pentru că soţul său în vârstă de 34 de ani a agresat-o fizic şi verbal. De frică, femeia fusese nevoită să părăsească locuinţa comună, împreună cu cei doi copii minori ai cuplului. Încercând să-l potolească pe bărbatul beat, poliţistul a fost grav rănit de cioburile geamului de la fereastra pe care scandalagiul a trântit-o cu putere.

Scandalul de la Cumpăna în care poliţistul era să-şi piardă viaţa

În urma examinării medico-legale, s-a stabilit că poliţistul „prezintă leziuni de violenţă ce necesită pentru vindecare 50-55 zile de îngrijiri medicale dacă nu survin complicaţii şi care i-au pus viaţa în primejdie prin hemoragia externă gravă, ca urmare a secţionării complete a arterei brahiale drepte. Totodată, s-a stabilit că este necesară reexaminarea medico-legală a acestuia sub aspectul unei posibile infirmităţi, în urma agresiunii fiind secţionat complet şi nervul median al braţului drept."

Cioburile i-au provocat subofiţerului leziuni grave la nivelul braţului şi antebraţului drept, ce au necesitat transportarea sa la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanţa, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. Ulterior, omul legii a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, pentru investigaţii amănunţite, unde a rămas internat, în timp ce agresorul a fost arestat pentru ultraj, loviri şi alte violenţe.

Şeful Poliţiei a trimis luni, 13 august, o scrisoare publică prin care mulţumea echipei medicale pentru eforturile de a salva poliţistul aflat în pericol de moarte:

„Am deosebita plăcere de a vă adresa sincerele noastre mulţumiri pentru implicarea dumneavoastră şi a personalului cu atribuţii în domeniul medical din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în buna derulare a intervenţiei şi a soluţionării medicale a cazului poliţistului rănit, de la data de 11 august 2012.

Specialiştii Spitalului Clinic Judeţean Constanţa au asigurat intervenţia medicală asupra poliţistului din cadrul I.P.J. Constanţa cu operativitate, profesionalism, manifestând disponibilitate şi deschidere în tratarea medicală a colegului nostru.

Vă rog respectuos să transmiteţi mulţumirile şi aprecierile noastre domnului Şef de Lucrări Doctor Cătălin Grasa - Director Medical, doamnei Doctor Alina Popa – Medic Primar A.T.I., domnului Doctor Daniel Costea – Medic Primar Chirurg şi doamnei Doctor Cornelia Panchici – Medic Primar Chirurgie Plastică şi întregii echipe medicale care, cu profesionalism, promptitudine şi responsabilitate au asigurat intervenţia medicală.

Cu speranţa unei colaborări excelente şi în viitor, vă asigur de întreaga noastră consideraţie. Cu deosebită stimă, şeful inspectoratului, comisar-şef de poliţie Valentin Burlacu“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite