Se reintroduc restricțiile de trafic pe Autostrada Soarelui, în zona podului de la Cernavodă

0
Publicat:

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR) anunță că vor fi reintroduse restricțiile de circulație pe A2, în zona podului de la Cernavodă, pe sensul de mers București-Constanța.

Podul de la Cernavodă - arhiva foto
Podul de la Cernavodă - arhiva foto

Luni, 20 februarie, începând cu ora 15.00, se vor institui restricții de circulație pe podul de la Cernavodă (kilometrul 157 + 600), în vederea continuării lucrărilor de reabilitare.

Astfel, circulația autovehiculelor va fi închisă pe sensul București – Constanța, traficul desfășurându-se deviat, în ambele direcții, pe benzile destinate sensului Constanța – București (calea II)”, anunță CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360.

„Aceste lucrări de reabilitare ale podului (primele de la deschiderea podului în anii '80) au fost programate, astfel încât să nu afecteze circulaţia în sezonul estival sau în perioadele cu valori mari de trafic pe Autostrada Soarelui (A2)", a scris Cristian Pistol, directorul CNAIR, pe pagina sa de Facebook la finalul lunii decembrie. 

Podul de la Cernavodă, în lungime de 1.596 metri, este un pod combinat de cale ferată şi şosea, de tip constructiv, care împreună cu podul similar peste braţul Borcea, în lungime de 970 m, traversează fluviul Dunărea şi conectează oraşele Feteşti şi Cernavodă, între regiunile Muntenia şi Dobrogea.

La sfârşitul lunii aprilie 2022, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţa că majoritatea reparaţiilor de pe Autostrada A2 erau fie încheiate, fie întrerupte înainte de minivacanţa de 1 Mai, dar menţiona că singurul punct nevralgic în drumul spre mare era la podul peste braţul Borcea, unde lucrările au continuat.

În ceea ce priveşte traseul spre mare, vă pot spune că majoritatea reparaţiilor de pe A2 au fost încheiate, fie întrerupte. A mai rămas un punct nevralgic, şi anume podul peste braţul Borcea, unde lucrările vor continua inclusiv în perioada 1-2 mai. Aş vrea să vă mai spun că trebuie să continuăm lucrările acolo în această perioadă pentru a putea da în folosinţă podul fără restricţii înainte de începerea efectivă a sezonului estival”, afirmat în această primăvară ministrul Transporturilor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite