Sarah Chang, una dintre cele mai bune violoniste din lume, vine la Constanţa. „Fie că-ţi place Bach sau Lady Gaga, muzica este coloana sonoră a vieţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai cunoscute violoniste din lume, Sarah Chang, va susţine două spectacole în Piaţa Ovidius din Constanţa, în serile de 26 şi 27 august 2017.

„Sub semnul lui Ovidius” este evenimentul care va reuni în cadrul aceluiaşi spectacol clasic una dintre cele mai titrate violoniste ale lumii, Sarah Chang, un mare maestru coregraf autohton, Horaţiu Cherecheş şi două două orchestre de renume: Orchestra Simfonică Bucureşti şi Orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”. Totul se va întâmpla în serile de 26 şi 27 august, începând cu ora 20.30 în Piaţa Ovidiu din Constanţa.

Organizatorii, Filiala Asociaţiei Difuzorilor şi Editorilor-Patronat al Cărţii şi Primăria Municipiului Constanţa, deschid astfel seria evenimentelor ce marchează 2000 de ani de la moartea poetului latin Publius Ovidius Naso.

Intrarea la spectacol este liberă, publicul asistând şi la focuri de artificii şi, în premieră, mapare 3D a Muzeului de Istorie şi Arheologie din Constanţa.

Sarah Chang cântă de la vârsta de 5 ani, iar la 8 ani a debutat interpretând Concertul nr. 1 pentru vioară al lui Paganini, cu Filarmonica din New York, avându-l ca dirijor pe Zubin Mehta. Are o carieră de peste trei decenii, multiple premii, a cântat cu cele mai importante orchestre din întreaga lume, este în Top 20 Newsweek Magazine’s “Women and Leadership, 20 Powerful Women Take Charge”, Young Global Leader for 2008 by the World Economic Forum, are un loc dedicat în Sprague Hall, Yale University, iar Harvard a numit-o „Distinguished Leadership in the Arts Award”. În 2004, a alergat cu torţa olimpică şi este cea mai tânără persoană care a primit the Hollywood Bowl’s Hall of Fame Award.

Artista cântă pe o vioară Guarneri del Gesù (George Enescu şi Nicolo Paganini au cântat tot pe acest tip de vioară), care a aparţinut mentorului său, Isaac Stern.

A mai cântat în România şi în anul 2016, la Cluj şi la Bucureşti. Cu acest prilej, Sarah Chang a declarat că „muzica este cea mai sinceră şi universală formă de comunicare şi are puterea de a-ţi atinge sufletul şi de a te purta într-o călătorie emoţională. Fie că îţi place Bach, Bon Jovi, Beyonce sau Lady Gaga, muzica este coloana sonoră a vieţii, iar eu sunt onorată şi recunoscătoare că pot face ceea ce iubesc”.

Pe aceeaşi temă:

2.000 de ani de la moartea lui Ovidius. Vechiul Tomis organizează un festival mondial de arte în memoria poetului latin

Violonista Sarah Chang, în România: „Iubesc marile concerte romantice“. Celebra artistă va susţine două concerte, la Cluj şi la Bucureşti VIDEO

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite