Reducerea acordată la transportul elevilor, pe masa consilierilor judeţeni. „Legea este încălcată de 7 ani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Elevilor din Constanţa face un apel la consilierii judeţeni să voteze proiectul de hotărâre privind reducerile la transportul judeţean al elevilor.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) solicită public consilierilor locali să voteze responsabil acest proiect, întrucât „legea este deja încălcată de 7 ani, iar orice zi în plus în care elevii şi studenţii nu pot să beneficieze de dreptul lor va atrage răspunderea lor directă, alături de creşterea ratei de abandon şcolar şi a absenteismului”, spun elevii.

AECşi Asociaţia Studenţilor din Constanţa (ASC) au purtat pe parcursul ultimului an discuţii cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa pentru punerea în aplicare a aliniatelor (1) şi (2) ale articolului 84 şi aliniatelor (2) al articolului 205 din Legea 1/2011 care stabilesc reducerile la transportul judeţean pentru elevi şi studenţi, solicitând ca în proxima şedinţă de consiliu să se adopte un proiect de hotărâre pentru intrarea în legalitate.

Cele două asociaţii au trimis o adresă în data de 27 iunie 2018 către Consiliul Judeţean, prin care solicită respectarea legii şi acordarea reducerilor. Ulterior, reprezentanţii AEC au purtat discuţii atât cu secretarul judeţului, cât şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Marius-Horia Ţuţuianu, fără un rezultat concret. Totuşi, în şedinţa de Consiliu Judeţean de luna aceasta, convocată pentru  data de 22 august, pe ordinea de zi se regăseşte proiectul formulat de elevi şi studenţă, urmând a fi supus spre vot consilierilor judeţeni.

„Sunt foarte mulţi elevi care pot fi influenţaţi de aprobarea acestui proiect, care intră în direct contact, zilnic, cu încălcarea legii, neputând beneficia de dreptul lor la abonamente reduse cu 50% la transportul judeţean. Miercuri se va lua o decizie ce le poate afecta în mod direct viitorul an şcolar, pentru unii chiar să facă diferenţa între continuarea studiilor şi abandonul şcolar, motiv pentru care vom face tot posibilul ca rezultatul să fie unul pozitiv.” a declarat Mihai Tănase, preşedintele AEC

Pe aceeaşi temă:

Primării date în judecată de elevi. Administraţiile blochează accesul la informaţii de interes public

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite