Promisiune de campanie: cartierul săracilor, mutat la periferia Constanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartierul Henri Coandă din Constanţa, pe vremea vizitelor electorale PSD Foto Mediafax
Cartierul Henri Coandă din Constanţa, pe vremea vizitelor electorale PSD Foto Mediafax

Cartierul social Henri Coandă va fi mutat la marginea Constanţei - aceasta este promisiunea pe care o face Claudiu-Iorga Palaz, candidatul PMP la Primăria Constanţei.

Construit de Radu Mazăre pentru a oferi un loc nevoiaşilor, cartierul a ajuns să adăpostească asistaţi sociali, care stau la mâna municipalităţii pentru pachetul de alimente oferit regulat. Odată cu locatarii au venit şi problemele pentru vecini. Blocurile din jur au ajuns maidanul noilor locuitori, care, în lipsa altor ocupaţii, fac ceea ce făceau şi înainte de a fi mutaţi. Rata infracţionalităţii a crescut exponenţial, oamenii din zonă spunând chiar că o rufă care cade de la balcon nu mai apucă să atingă pământul, fiind furată din zbor. Birou special de poliţie, bisericuţă şi preot al cartierului au fost înfiinţate pentru a ţine în frâu apucăturile arondaţilor de la „Coandă“. Dar efectele sunt încă foarte departe şi lente.

„Mutarea cartierului Henri Coandă la periferia Constanţei este o prioritate pentru mine. Până în toamnă, acest cartier trebuie mutat. Este un proiect eşuat al administraţiei Mazăre-Făgădău, proiect care a fost făcut pentru a-i încolona la vot pe cei campaţi în cartierul Henri Coandă. Trebuie să avem curajul să luăm decizii poate nepopulare, dar corecte faţă de cetăţeni.

Cei din Tomis Nord, şi nu numai, nu sunt obligaţi să suporte infracţiunile celor din acest cartier. Făgădău s-a dovedit a fi neputincios şi nu a găsit nicio soluţie pentru constănţenii din Tomis Nord. A preferat să se gândească mai mult la voturile celor din Henri Coandă decât la binele locatarilor din Tomis Nord.

În zona cartierului Henri Coandă, după mutarea actualilor locatari, voi repartiza conform Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, locuri pentru tinerii căsătoriţi cu vârsta până la 35 ani. În acest fel, destinaţia socială a terenului va fi păstrată. Tinerii trebuie sprijiniţi şi cu siguranţă cei ce îşi vor construi locuinţe nu vor reprezenta un pericol pentru locuitorii din Tomis Nord“, lămureşte lucrurile Claudiu Palaz.

Cartierul Henri Coandă a fost construit de Radu Mazăre înainte de alegerile locale din 2012, primarul asigurându-şi astfel electorat pentru următorul mandat. Dar tot cartierul a dus la arestarea lui Mazăre în 2015, pentru corupţie în atribuirea lucrărilor firmei lui Elan Schwartzenberg, contra unui comision ascuns în conturi secrete din Israel.

Claudiu Palaz - lider PMP Constanţa Sursă foto Facebook Claudiu Palaz

Pe aceeaşi temă:

Principiul afişat de candidaţii la Primăria Constanţa: „Sărac şi cinstit“. Modelul Mazăre a adus DNA-ul în control

Activişti cunoscuţi din societatea civilă intră în politică: „Vrem să promovăm interesele comunităţii locale“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite