Poluare în Portul Constanţa, în apropierea unei barje încărcate cu cărbune

0
0
Portul Constanţa - arhivă foto
Portul Constanţa - arhivă foto

Barba în zona căreia au fost identificate două pete de culoare neagră este încărcată cu cărbune vrac. Au fost prelevate probe de apă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au identificat două pete de culoare neagră în bazinul Portului Constanţa despre care există suspiciunea că au fost încălcate prevederile legale cu privire la protecţia mediului.

Miercuri, 21 aprilie, în urma unor activităţi informative desfăşurate de către poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral Constanţa, s-au deplasat în dana 94 a Portului Constanţa.

„Ajunsă la faţa locului, echipa a descoperit pe luciul apei, în imediata apropiere a unei barje, două pete de culoare neagră. Nava aparţine unei firme româneşti şi este încărcată cu cărbune vrac.

Existând suspiciuni că s-au încălcat prevederile legale cu privire la protecţia mediului, au fost prelevate patru probe de apă, şi o probă din marfa vrac încărcată pe barjă, pentru continuare verificărilor”, transmite Poliţia de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de protecţia mediului.

Citeşte şi:

România interbelică, arătată într-un documentar american din 1935 VIDEO

Avarie majoră ENEL într-un cartier de blocuri. Locatarilor li s-a defectat aparatura electrocasnică. Calea de urmat pentru primirea de despăgubiri

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri