Petiţie pentru salvarea vaporaşelor de la intrările în oraşul Constanţa: „Valoarea acestora este una sentimentală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vapoarele au fost rebrenduite FOTO Primăria Constanţa
Vapoarele au fost rebrenduite FOTO Primăria Constanţa

Un constănţean a iniţiat o petiţie online pentru salvarea mascotelor oraşului Constanţa: fostele nave ale Frontierei care au fost amplasate în 2003 la intrările în oraş, dar şi în faţa Gării Constanţa.

Decizia consilierilor locali care au decis că mascotele oraşului să fie date la fier vechi, pe motiv că acestea se află în stare avansată de degradare, a stârnit furia constănţenilor şi nu numai, care fac tot ce pot pentru a-i convinge pe aleşi să renunţe la idee. „Valoarea vapoarelor este una sentimentală atât pentru locuitorii oraşului Constanţa cât şi pentru turişti“, spune iniţiatorul petiţiei, Ştefania Constantin. Până acum, petiţia a fost semnată de peste 4.000 de oameni. 

În ultima şedinţă de Consiliu Local, de joi, 31 martie, aleşii locali au decis că nu se merită să fie reabilitate mascotele Constanţei de la intrările în oraş, deşi navele au fost redecorate în 2016. Este vorba de fostele nave ale Poliţiei de Frontieră, amplasate la intrările în oraş în 2003, pe vremea în care primar al oraşului era Radu Mazăre. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 17 voturi pentru şi opt împotrivă. 

Cea mai veche vedetă militară din lot, construită în 1972, este amplasată la intrarea dinspre Ovidiu, în timp ce la poarta dinspre staţiunea Mamaia este nava construită un an mai târziu. Dacă vii dinspre Agigea întâlneşti nava construită în 1974, iar dacă intri în Constanţa dinspre Valu lui Traian descoperi vedeta din 1986. Ultima dintre ele se află în faţa Gării, vedeta militară veche din 1975.

În anul 2016, pe vremea când primar al Constanţei era Decebal Făgădău, a fost demarat un concurs de creaţie, prin care fostele nave ale Poliţiei de Frontieră au fost redecorate. 

nava constanta

Aşa arătau la început navele Arhivă Adevărul 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Vlad Leu, cineast: „Ruşii din Odessa ascultau Radio Vacanţa. Acolo, muzica occidentală era interzisă“. Cum s-au pus bazele postului de radio estival

Minele au fost un pericol şi după cel de-al Doilea Război Mondial. „Copiii mergeam la spărtură să facem baie“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite