Peste 100 de medici de familie constănţeni vor distribui cardul de sănătate din martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cardul de sănătate va fi distribuit la Constanţa începând din luna martie şi prin medicii de familie. CJAS Constanţa susţine că aproximativ 38.000 de carduri trebuie să ajungă la asiguraţi. Deocamdată peste 100 de medici din 400 şi-au dat acordul. Până acum 15 constănţeni au refuzat cardul de sănătate.

Directorul CJAS Constanţa, Dragoş Poteleanu, a declarat joi, 5 februarie, într-o conferinţă de presă, că au mai rămas 38.000 de carduri la sediul instituţiei, care nu au fost distribuite prin poştă.

“Cardurile care din prima tranşă care nu au fost distribuite de Poşta Română, în jur de 38.000 de carduri sunt la sediul Casei. Lista este pe site, oricine o poate verifica, avem şi un număr de telefon, avem şi o adresă de mail unde se mai pot da răspunsuri. Distribuţia este în desfăşurare. S-a introdus în hotărârea de Guvern posibilitatea ca medicii de familie să preia aceste carduri şi să le distribuie către pacienţi la prima vizită a acestora. Până în prezent 109 medici de familie din judeţul Constanţa au acceptat să preia din aceste carduri, dintr-un total de 407”, a spus directorul CJAS Constanţa.

El a precizat că medicii de familie au la dispoziţie 12 luni pentru a distribui cardurile, iar după această perioadă, dacă nu ajung la destinatar, cardurile se întorc la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi vor fi păstrate până când solicitanţii vor veni să le ridice. Distribuirea prin intermediul medicilor de familie va fi făcută din martie. Poteleanu a afirmat că până în prezent la nivelul Casei au fost distribuite peste 2100 de carduri din total de 38.000 rămase nedistribuite prin intermediul Poştei Române.

Au existat şi câteva cazuri de persoane care au refuzat primirea cardului. “10-15 au refuzat cardul. Au venit personal, l-au lăsat, au spus că refuză cardul, dar nu au obligaţia să-mi spună ce profesie au sau unde lucrează. Am primit un card care nici măcar nu are adresă pe plicul respectiv cu mesajul,”Luaţi-vă cardul înapoi, sataniştilor”. Aşa a venit la noi”, a afirmat Dragoş Poteleanu.

De la 1 mai cardul va deveni obligatoriu. Cei care din diverse motive nu doresc să intre în posesia acestuia vor putea merge la medic cu o adeverinţă tip, valabilă trei luni, care le atestă calitatea de asiguraţi. 

Mai citiţi şi:

Cardul de sănătate a devenit funcţional

Persoanele care refuză cardul de sănătate pot merge la medic şi cu adeverinţă de asigurat, actualizată la fiecare trei luni
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite