Patronul casei de amanet „Garant“: „Am îndoieli că aurul a fost expertizat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Dulea, patronul Garant Gold
Virgil Dulea, patronul Garant Gold

Virgil Dulea, administratorul firmei de la care poliţiştii au ridicat, în septembrie 2007, 137 de kilograme de aur pentru cercetări a arătat că reprezentanţii firmei sale nu au participat la expertiza la care 14 kilograme din cele 137 confiscate, au fost catalogate drept „metal galben“.

„Am nedumeriri şi unele îndoieli privitoare la corectitudinea procedurii percheziţiei, aşa cum s-a derulat la vremea respectivă, în septembrie 2007. Faptul că o anume cantitate nu a fost inventariată, aşa cum cere legea, ci a fost ridicată în vrac, ca apoi să rezulte că este vorba de metal comun, este firesc să dea naştere la întrebări“, a declarat Virgil Dulea.

„Desi se susţine că aceste bijuterii au fost inventariate şi expertizate ulterior, la sediul ANPC, acest lucru mi se pare îndoielnic, deoarece legea specifică foarte clar că, în astfel de cazuri, în momentul expertizei, trebuie să fie prezent şi proprietarul bunurilor sau un reprezentant al acestuia. Cum nu am fost anunţat de data şi ora expertizei, sunt înclinat să cred că aceasta expertiză nu a avut loc sau dacă a avut loc, nu a respectat prevederile legii“, a mai precizat el.

Dulea a spus că valorile (137 kilograme de aur, 77.000 dolari şi 60.000 euro) au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi că se aşteaptă să le primească înapoi atunci când poliţiştii vor închide dosarul. „Au existat documente justificative, pentru fiecare gram de aur, sumă de bani în lei şi valută“, a explicat Dulea.

Cazul este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. 


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite