Pasarela din Mamaia, aproape de demolare. „Se află într-o stare avansată de degradare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasarela din Mamaia                                                                     FOTO: Călin Gavrilaş
Pasarela din Mamaia                                                                     FOTO: Călin Gavrilaş

Specialiştii afirmă că pasarela din staţiunea Mamaia se află într-o stare avansată de degradare şi nu prezintă siguranţă în exploatare.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (A.B.A.D.L.) transmite că pasarela de promenadă (zona debarcader Cazino - Mamaia), conform expertizelor efectuate asupra sa, „se află într-o stare avansată de degradare şi nu poate prezenta siguranţă în exploatare.”

„În anul 2004, s-a propus de către C.N. "Administraţia Porturilor Maritime" S.A. Constanta (C.N.A.P.M.C.) execuţia unui proiect care reabilita parţial pasarela, moment la care a fost dezafectată încastrarea acesteia în zona de nisip (capatul dinspre plajă al pasarelei). Acest proiect a fost suspendat din cauze necunoscute de către A.B.A.D.L”, transmit reprezentanţii Administraţiei bazinale.

Pasarela este o structură cuprinsă în arealul plajelor turistice aferente staţiunii Mamaia ce fac obiectul contractului de proiectare si execuţie lucrări pentru “Protecţia şi reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona MAMAIA”  din cadrul poiectului “Reducerea eroziunii costire” - Faza a II-a (2014-2020).

În cadrul proiectului, specialiştii au luat în calcul „eventualitatea dezafectării structurii care poate fi avariată dincolo de orice posibilitate de reabilitare a structurii originale.

Menţionăm că toate lucrările asupra pasarelei de promenadă vor fi executate doar cu obţinerea autorizaţiilor conform legislaţiei în vigoare, bazate pe proiectul tehnic aprobat şi în corelare cu expertizele tehnice ce vor fi actualizate în cadrul proiectului”, mai transmite ABADL.

Pe aceeaşi temă:

Pistolarul care a speriat clienţii unui club din staţiunea Mamaia, arestat preventiv

VIDEO Accident grav, cu trei maşini lovite şi cinci victime în staţiunea Mamaia. În autoturismul care a cauzat accidentul au fost găsite droguri



 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite