Paradă militară şi fasole cu cârnaţi pentru constănţeni, de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parada militară din anul 2018                                                            FOTO: Călin Gavrilaş
Parada militară din anul 2018                                                            FOTO: Călin Gavrilaş

Parada militară se va desfăşura pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din municipiul Constanţa. Administraţia locală a pregătit, pe lângă fasole şi cârnaţi, şi meniuri de post sau pentru musulmani.

Activităţile organizate de Primăria Municipiului Constanţa, împreună cu Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa şi Comandamentul Flotei debutează duminică, 01 decembrie, de la ora 08:30, când va avea loc o ceremonie de depunere de coroane la Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Central.

De la ora 10:30, se va desfăşura manifestarea propriu-zisă în zona din faţa Monumentului Eroilor din Războiul de Independenţă, din parcul „Regina Maria” (Casa de Cultură) care include momentul de paradă militară, la care vor participa membrii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi ai altor structuri care aparţin instituţiilor statului. Primăria Municipiului Constanţa va oferi celor prezenţi la eveniment steguleţe tricolore şi baloane.

Ulterior, tehnica militară va fi expusă publicului timp de 2 ore pe bulevardul Lăpuşneanu, sub supravegherea Jandarmeriei Române. Tot pe bulevardul Lăpuşneanu, de la ora 17:30, va avea loc un ceremonial militar cu retragere cu torţe la care vor participa militari ai mai multor unităţi.

Tot duminică, de la ora 11:00, constănţenii sunt aşteptaţi la o porţie de iahnie cu cârnaţi şi la un spectacol de neuitat. Cei care ţin post nu trebuie să îşi facă griji, pentru că există meniu de post, precum şi meniu pentru musulmani.

Evenimentul organizat de Primăria Municipiului Constanţa, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, se va desfăşura în locaţiile: Parcul Tomis II, Piaţeta Badea Cârţan – Pavilionul Pensionarilor, Zona CET – Pavilionul Pensionarilor, Parcul de la Gară şi Piaţeta Far.

Pe aceeaşi temă:

Cum arată icoana hramului Catedralei Neamului. A fost primită în dar de la Patriarhul Ecumenic

Cum arată bancnota aniversară de Centenar, lansată de BNR în premieră absolută, cu chipurile Reginei Maria şi Regelui Ferdinand. Ce valoare va avea

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite