O nouă stea a tenisului vine tot de la Constanţa, din comunitatea Simonei Halep. Puştiul este fiul unui fost tenisman şi a devenit dublu campion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Gima, noua stea a tenisului - vine de la Constanţa Sursa Ionuţ Coman
Sebastian Gima, noua stea a tenisului - vine de la Constanţa Sursa Ionuţ Coman

O nouă stea a tenisului se ridică de la Constanţa, din comunitatea căreia îi aparţine Simona Halep. Puştiul care a devenit recent dublu campion este fiul unui fost jucător de tenis.

Constănţeanul Sebastian Gima a reuşit o performanţă spectaculoasă la Campionatele Naţionale Individuale de Vară U18 ani de tenis de câmp, desfăşurate săptămâna trecută, la Mediaş.

Aflat pe locul 140 în clasamentul ITF, puştiul antrenat de tatăl său, fostul tenismen Stelian Gima, şi de canadianul Adriano Fuorivia, a avut un parcurs perfect, devenind campion naţional atât în proba de simplu, cât şi în cea de dublu.

Cronicarii sportivi descriu cum a decurs evoluţia lui Sebastian Gima.

Cotat cu şansa a treia la câştigarea trofeului, în proba de simplu, Sebastian a câştigat titlul după ce a cedat un singur set în cinci întâlniri, şi acela la tie-break, în faţa principalului favorit. El s-a calificat în finală, după a trecut pe rând de Iustin Belea (CS Dinamo), cu 6-1, 6-0, Dan Munteanu (AS Tenis Club Bucureşti), cu 6-0, 6-1, Adrian Bejenaru (LPS-CSS Constanţa, cap de serie nr. 7), cu 6-2, 7-6 (7/3), şi Nicholas-David Ionel (CS Dinamo, cap de serie nr. 1), cu 7-5, 6-7 (3/7), 7-6 (7/1). 

În ultimul act, Sebastian Gima s-a duelat cu al patrulea favorit, Radu Papoe (CS Dinamo), de care a trecut cu 6-2, 6-4. 

În proba de dublu, constănţeanul a făcut pereche chiar cu finalistul de la simplu, Radu Papoe, cei doi fiind creditaţi cu a doua şansă la câştigarea trofeului. 

Sebastian Gima şi Radu Papoe Sursa Ionuţ Coman 

Sebastian Gima noua stea a tenisului - de la Constanţa - aici cu Radu Papoe Sursa Ionuţ Coman

Ajunşi în ultimul act, după ce i-au depăşit pe Alexandru Chiriţă (AS Tenis Master)/Alex Pavel (CS Dinamo), cu 6-0, 6-2, şi Matei Georgescu (AS Tenis Club Bucureşti)/Adrian Bejenaru (LPS-CSS Constanţa), favoriţi nr. 3, cu 7-6 (5/7), 6-7 (4/7), 10-7, Sebastian Gima şi Radu Papoe s-au luptat pentru trofeu cu principalii favoriţi, Nicholas-David Ionel (CS Dinamo) şi Mihai Marinescu (CS Ploieşti).

După un meci spectaculos şi echilibrat, constănţeanul şi partenerul său s-au impus cu 2-6, 7-5, 10-6.

„Sunt foarte fericit că am reuşit să câştig ambele trofee. Obiectivul meu pentru acest an este să ajung în Top 30 ITF“, a declarat constănţeanul Sebastian Gima. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Simona Halep a dat lovitura zilei la Madrid! Cum a fost caracterizată reuşita acesteia

FOTO Unde a petrecut Simona Halep Paştele? Sportiva a caracterizat destinaţia drept "Cel mai frumos loc!"

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite