Noaptea Walpurgiei şi Chopiniana, pe scena Teatrului Oleg Danovski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două spectacole de balet intense şi pasionale se întâlnesc sâmbătă, 15 iunie, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa.

Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa prezintă sâmbătă, 15 Iunie, ora 19.00, două spectacole scurte, dar fascinante: „Noaptea Walpurgiei“ de Charles Gounod, coregrafia Florin Brînduşă şi „Chopiniana“, de Frederic Chopin, în coregrafia Mihail Fokine.

„Tabloul Noaptea Walpurgiei este singurul divertisment dintr-o operă care poate constitui un balet în sine. Este inspirat din credinţa populară din Germania, care spune că în noaptea dintre 30 aprilie şi 1 mai vrăjitoarele şi demonii, spiritele pământului şi zânele se dezlănţuie pentru câteva ore sărbătorind primăvara, dragostea şi fertilitatea.

Baletul Noaptea Walpurgiei în versiunea lui Florin Brînduşă ne aduce în faţa a două dintre cele mai reprezentative cupluri de îndrăgostiţi damnaţi - Antoniu şi Cleopatra, Paris şi Elena - înconjuraţi de nimfe şi fauni“, descriu organizatorii.

„Chopiniana“ sau “Les Sylphides” pe muzică de Frédéric Chopin, este un balet într-un act, dansat în premieră mondială pe scena Teatrului Châtelet, din Paris, pe 2 iunie 1909.

Balet blanc (alb), non-narativ, adesea descris ca o reverie romantică deoarece este lipsit de intrigă, Chopiniana este considerat una dintre capodoperele lui Mihail Fokine, alături de solo-ul “, creat pentru Anna Pavlova. Printr-o suită de dansuri, tabloul coregrafic evocă reveria unui poet înconjurat de graţioasele silfide. Decorul, rochiile diafane şi coregrafia amintesc de atmosfera romantică din baletul Silfida, dansat pentru prima dată de Marie Taglioni.

Solişti sunt: Aliss Tarcea, Eliza Maxim, Delia Luca, Sergiu Dan, Adrian Mihaiu, Sorin Gâlcă.

Biletele se pot procura de la casa de bilete din incinta teatrului. Program: Luni – Vineri ora 11-17 şi în seara spectacolului 18-19. Preţul biletelor între 20 lei (elevi, studenţi şi pensionari) şi 40 de lei.

Vă mai recomandăm

Premieră la Constanţa. Dublu spectacol de balet: Carmen şi Noaptea Valpurgiei

Mărţişor de la Operă şi Balet. Spectacole gratuite oferite de „Oleg Danovski“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite