Litoralul Mării Negre intră în sezonul scumpirilor. Cu cât cresc preţurile până la mijlocul lui august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Litoralul se pregăteşte pentru oferte fierbinţi FOTO Adevărul
Litoralul se pregăteşte pentru oferte fierbinţi FOTO Adevărul

Hotelierii de pe litoralul românesc anunţă preţuri tot mai ridicate în perioada următoare pentru rezervările făcute pe ultima sută de metri. Vârful scumpirilor va fi atins începând cu a doua jumătate a lunii iulie

Mulţi români şi-au cumpărat vacanţele pe litoralul Mării Negre în perioada de „înscrieri timpurii“, care a debutat în noiembrie 2015 şi s-a încheiat la sfârşitul lunii martie 2016. Cei care au ştiut din timp când vor să-şi petreacă concediul au plătit preţuri mai mici cu până la 40%.

Restul turiştilor, care aleg unde să-şi petreacă vacanţele pe ultima sută de metri şi merg direct la recepţiile hotelurilor, au de plătit mult mai mult. Pe deasupra, majoritatea hotelierilor de la Marea Neagră cresc în această perioadă tarifele, de la o săptămână la alta, cu aproximativ 15%. 

Tarifele lunii iunie pe litoral

Spre exemplu, la Hotelul Zenith din Mamaia, de patru stele, până la 11 iunie, o cameră dublă standard, cu mic dejun inclus şi cu rezervare făcută din timp, costa 119 lei pe noapte. În perioada 8 – 15 iunie, tariful a urcat la 160 lei/noapte. Ulterior datei de 20 iunie, preţurile anunţate includ doar pachete de şase nopţi. Chiar şi în aceste condiţii, aceeaşi cameră dublă standard cu mic dejun inclus ar ajunge la 248 lei/noapte între 20-25 iunie, 325 de lei între 25 iunie-1 iulie şi 462 de lei după 15 iulie. Între 19 iulie – 18 august, vârful absolut al sezonului estival, tariful ar fi de 498 de lei.

La Via Bia din Costineşti, de exemplu, o cameră dublă matrimonială se poate închiria cu 70 de lei/noapte în aceste zile şi cu 80 de lei/noapte în weekend. Preţul pentru o cameră triplă este de 100 de lei/noapte în timpul săptămânii şi cu 10 lei mai scumpă în weekend.

În Venus, la Hotelul Turqoise, de patru stele, o cameră dublă se poate închiria în această perioadă cu 580 de lei pe noapte, în sistem all-inclusive. 

La Hotelul Aida din Saturn, de două stele, dacă la începutul lunii iunie o cameră dublă era de 414 lei, între 1 şi 7 iulie, cazarea va costa, pentru aceeaşi cameră, 534 de lei. 

Complex destinat adulţilor

Hotelierii români încearcă, în ultimii ani, să iasă în faţa concurenţei cu oferte ieşite din comun. De exemplu, în Vama Veche, TAGOO, un complex de camere cu băi comune, este destinat exclusiv adulţilor. „Aici pot veni doar turiştii care au împlinit 18 ani. Am deschis acest complex, compus din zece camere duble, după ce oamenii ne-au cerut acest lucru. Vor linişte deplină. Nu vor să fie deranjaţi de copii sau de muzică. Ei pot lua dejunul până la ora 12.00 sau îl pot primi la pat“, ne-a explicat Silviu Barbu, administratorul complexului.

La începutul sezonului estival, preţul unei camere în complexul pentru adulţi pornea de la 200 de lei. În august, în vârf de sezon va ajunge la 380 de lei. Tot în Vama Veche, la campingul Sandalandala, taxa de cort ajunge în această perioadă la 12 lei/zi. În plus, există taxa de persoană, de 28 lei/zi pentru un sejur de maxim două zile şi de 23 lei/zi pentru cei care vor sta peste trei zile. Copiii cu vârste mai mici de 10 ani vor plăti o taxă de 10 lei pe zi. 

Excursii în oraş sau în judeţ

Turiştii care vin pe litoral pot beneficia şi de excursii locale în Constanţa, la Delfinariu, acvariu sau Muzeul de Istorie şi Arheologie, dar şi în judeţ: la Nunta Zamfirei, Cheile Dobrogei, pot face un zbor de agrement la Tuzla sau pot merge la o degustare de vinuri la Murfatlar. „Delta de o zi“ este oferta cu cea mai mai mare căutare. „Practic, turistul are şi alte variante de a petrece vacanţa pe litoralul românesc în afară de a sta la plajă“, spune Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării. 

Mai multe oferte all-inclusive

Turiştii care vin în acest sezon pe litoral vor descoperi anumite porţiuni de plajă mult mai întinse la Mamaia, Constanţa şi Eforie. Tot ca o noutate, din acest sezon estival există mai multe hoteluri all-inclusive. Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, anunţa pe 1 iunie, la deschiderea oficială a sezonului estival că, pe litoral, sunt amenajate zece unităţi de cazare all-inclusive, cu două în plus comparativ cu anii trecuţi.

„Majoritatea sunt structuri mari, care au peste 200 de camere şi cererea este foarte mare“, a explicat Răducan. Decizia de a introduce astfel de facilităţi a fost luată după ce turiştii români, care mergeau în Turcia pentru a-şi petrece vacanţele, s-au reorientat spre litoralul românesc. Cele mai multe astfel de unităţi s-au deschis în sudul litoralului, în Venus, Jupiter şi Neptun. Familiile cu copii pot petrece vacanţa la Hotelul Bicaz – Pirates Resort din Mamaia, de trei stele, rebrenduit pe tematica poveştilor cu corsari.

Pe aceeaşi temă:

1 Mai la Vama Veche, locul unde soarele apune pe ritm de chitară. Cine au fost primii vamaioţi

De ce mergem la mare de 1 Mai. Istoria sărbătorii primei zile de plajă, de la serbare câmpenească la marea descălecare în capitala distracţiei

Plajele sălbatice – ultimele refugii de pe litoralul românesc, unde sunt stăpâni doar pescăruşii şi unde se aude doar cântecul mării

De ce au dispărut turiştii străini de pe litoralul românesc după Revoluţie. „Despre România se ştie acum că are câini vagabonzi şi că la graniţa cu Ucraina sunt conflicte“

FOTO VIDEO Turistă suedeză în anii '80: „Plaja din Mamaia e cea mai bună din Europa“. De ce nu mai avem turiştii străini de altădată pe litoralul românesc

Oferta de Rusalii de pe litoral. Cât costă minivacanţa la mare

Taximetru aerian spre mare. Cursa Bucureşti - Constanţa costă 500 lei

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite